Header

communicatiemedewerker

Ben je een marketing & communicatie professional die geïnteresseerd is in een unieke werkomgeving die idealen en resultaten combineert? Dan zijn we op zoek naar jou.

De afdeling Market Development & Communications binnen Solidaridad heeft een vacature voor de functie van:

Communicatiemedewerker voor minimaal 24 uur per week.

Als communicatiemedewerker ben je mede verantwoordelijk voor het ontwikkelen, vormgeven en uitvoeren van (fondsenwervende) campagnes van Solidaridad.

Verantwoordelijkheden

  • het implementeren van integrale fondsenwervende campagnes (bv de opwegnaargoedgoud campagne) in Nederland en Europa voor Solidaridad, veelal samen met bedrijfspartners en andere belanghebbenden;
  • Het ontwikkelen en uitvoeren van fondsenwervende campagnes (via direct mails en social media) naar bestaande en potentiële donateurs van Solidaridad;
  • het monitoren van activiteiten, resultaten, inkomsten en uitgaven en verantwoording afleggen over budgetten en doelstellingen.

De communicatiemedewerker maakt deel uit van een klein betrokken communicatieteam bestaande uit zes vaste medewerkers. De communicatiemedewerker rapporteert aan het hoofd van de afdeling Market Development & Communications. De vacature betreft een uitbreiding van het bestaande team.

Belangrijkste ervaring

  • minimaal een afgeronde HBO opleiding;
  • minimaal 2 jaar professionele werkervaring op het gebied van het ontwikkelen van campagnes en/of fondsenwerving (direct marketing);
  • ervaring met online media;
  • kennis van recente ontwikkelingen op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzame economische ontwikkeling.

Belangrijkste competenties

  • echte teamplayer; samenwerken in het team, binnen de organisatie, in het internationale Solidaridad Network en met externe partners;
  • pro-actief, zelfstandig en vernieuwend;
  • hands-on mentaliteit;
  • goede redactionele vaardigheden voor online media;
  • uitstekende beheersing van Engels en Nederlands;

Solidaridad biedt je een unieke en uitdagende functie in een inspirerende en internationale werkomgeving, met ondernemingsvermogen en een innovatieve aanpak.

Standplaats: Utrecht
Salarisindicatie: BBRA schaal 9

Mail je sollicitatiebrief en CV uiterlijk maandag 11 juni a.s. naar nelleke.wollenberg@solidaridad.nl met in het onderwerp “sollicitatie communicatiemedewerker”. Voor meer informatie over deze functie kunt u via +31 30 2720313 of per e-mail contact opnemen met Nelleke Wollenberg.

Voor meer informatie over Solidaridad, zie www.solidaridad.nl en www.solidaridadnetwork.org .

Over Solidaridad

Solidaridad Nederland, onderdeel van Solidaridad Network bestaande uit negen kantoren wereldwijd, is een pionier, ontwikkelaar en vernieuwer van Fair Trade en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Duurzame economische ontwikkeling is de beste oplossing is om armoede in ontwikkelingslanden te bestrijden. Solidaridad werkt nauw samen met producenten in ontwikkelingslanden en werkt wereldwijd met bedrijven, consumenten en maatschappelijke organisaties om mens- en milieuvriendelijke productieketens te ontwikkelen. Solidaridad is een drijvende kracht achter initiatieven als UTZ Certified en
Made-By, is actief betrokken bij Social Accountability International (SAI) en het Business Social Compliance Initiative (BSCI) en bij ronde tafels voor duurzame soja, suikerriet, veehouderij, palmolie en katoen.