Header

Key Account Manager Sweden

  • Deadline : 22 Jan 2014

Key Account Manager - Företagssamarbeten
Nu söker vi en Key Account Manager - Företagssamarbeten
WaterAid söker en Key Account Manager Företagssamarbeten som kommer att ingå i ett litet men mycket centralt team som arbetar med WaterAids samarbetspartners. Som Key Account Manager är du en driven säljare och kommunikatör som klarar höga resultatmål och ett snabbt tempo.  Du kommer att arbeta för att utöka och utveckla WaterAids företagssamarbeten och har ett högt resultatmål som innefattar en stor del aktivt införsäljningsarbete.  Du är en engagerad och erfaren Key Account Manager som utvecklar och stärker kundrelationer och samarbeten. Du ska vara intresserad och engagerad av CSR-frågor och hur WaterAid kan utveckla sina företagssamarbeten för att organisationen och samarbetspartners ska få bästa effekt. Du har erfarenheter av marknadsföring/kommunikation och kan tillsammans med samarbetspartners och WaterAids kommunikations team arbeta fram kommunikationsstrategier för samarbetet för bäst effekt.
Ditt arbetsområde är Sverige men du har samarbete med kollegor internationellt i medlemsländerna England, USA, Kanada, Japan och Australien. Du resultatrapporterar till Ansvarig för Företagssamarbeten. Exempel på ansvarsområden som ingår i rollen som Key Account Manager Företagssamarbeten är:
  • Skapa goda och långsiktiga samarbeten med företag
  • Vårda och utveckla existerande samarbeten
  • Rekrytera nya samarbetspartners
  • Administrera löpande givarprocesser för företag
  • Driva och administrera aktiviteter som är kopplade till våra samarbetspartners
  • Driva och administrera kommunikation mot våra samarbetspartners
  • Aktivt delta i insamlingsavdelningens implementering av strategier och planer för att stärka organisationens insamling
  • Samarbeta i internationella grupperingar
Din bakgrund
Vi söker dig som har en akademisk examen inom relevant område samt har arbetat operativt med insamling och/eller sälj- och marknadsföring mot stora kunder/konton i minst 5 år. Du har erfarenhet av att skapa och vårda relationer med företag och har praktiskt arbetat med skriftlig kommunikation mot en bredare publik. Du har mycket goda kunskaper i Microsoft Office och talar och skriver engelska obehindrat.
Som person är du resultatdriven och gillar att göra affärer. Du drivs av utmaningen att skapa effekt för företag och organisationen och du engageras av CSR och utvecklingsfrågor. Vidare gillar du nytänkande, utmaningar och att ta ansvar.  Du ser det som en fördel att både få jobba självständigt och i grupp och du är en innovativ och kreativ person som kan planera och genomföra nya idéer. Du är prestigelös och vill arbeta i en liten, relativt nystartad organisation med både litet som stort. Du en strukturerad projektledare som tycker om att arbeta både strategiskt och operativt.
Du kan uttrycka sig väl i skrift och har en känsla för bild och ord i kommunikation. Du är en duktig presentatör som kan representera WaterAid i stora som små sammanhang. Du känner starkt engagemang för WaterAids vision och värderingar.
Vi erbjuder
En spännande roll inom en organisation som verkligen gör stor skillnad. Du blir en del av ett team som arbetar nära varandra och tillsammans bidrar till ett större sammanhang
Mer om tjänsten
I den här rekryteringen samarbetar vi med KIMM. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta kandidatansvarig Linnea Nordström på mail linnea.nordstrom@wise.se eller rekryteringskonsult Tanya Lennholm på mail tanya.lennholm@kimm.se. Vi ser fram emot att få din ansökan via www.kimm.se/jobb så snart som möjligt, dock senast 2014-01-12. Varmt välkommen med din ansökan!