Header

Beleidsadviseur politieke relaties

Wereldwijd strijden mensen voor hun rechten en voor een menswaardig bestaan. Oxfam Novib steunt hen daarbij. Wij financieren projecten, werven fondsen, lobbyen en voeren campagne om onrecht en armoede aan te pakken. Dit doen we niet alleen, maar samen met burgers, organisaties, bedrijven en overheden. Wij zijn lid van Oxfam International, een groep
van zeventien ontwikkelingsorganisaties over de hele wereld.
Oxfam Novib zoekt een enthousiaste tijdelijke

Beleidsadviseur politieke relaties
32 uur per week

De beleidsadviseur politieke relaties is verantwoordelijk voor het mede vorm geven en uitvoeren van Oxfam International’s en Oxfam Novib’s inzet op de post-2015 agenda (post-millenniumdoelen agenda); het coördineren en uitvoeren van Oxfam Novib’s thema-overstijgende politieke beleidsbeïnvloedingsstrategieën richting de Nederlandse overheid, het parlement, en politieke partijen; onder aansturing van de directie het uitrollen en implementeren van strategieën en projecten ten behoeve van de positionering van Oxfam Novib in het publieke en politieke debat over internationale samenwerking.

De functie
·         Je coördineert, ontwikkelt en implementeert thema-overstijgende politieke beleidsbeïnvloedingsstrategieën richting de Nederlandse overheid, het parlement, politieke partijen en internationale actoren, gericht op onder meer de post-2015 agenda. Je zoekt daarbij de samenwerking met allianties ook binnen het bedrijfsleven.
·         Je motiveert en inspireert inhoudelijk specialisten tot samenwerking en betrekt hen bij het ontwikkelen van thema-overstijgende lobbystrategieën, beleidsposities, briefings, en lobbybrieven.
·         Je werkt mee in het Oxfam International team op de post-2015 agenda, faciliteert het post-2015 advocacy werk van de Oxfam kantoren en ondersteunt Oxfam’s aanwezigheid bij relevante internationale post-2015 bijeenkomsten.
·         Je adviseert collega beleidsadviseurs in Den Haag en in de landenkantoren bij het ontwikkelen van beleidsbeïnvloedingsstrategieën. Je draagt zorg voor het verbinden van de politieke agenda in Den Haag met Oxfam kantoren en Nederlandse ambassades in de landen.
·         Je draagt binnen projectgroep Oxfam Novib bij aan de ontwikkeling van strategische partnerships rond pleitbezorgen en beïnvloeden.
·         Je coördineert en onderhoudt externe relaties met relevante ambtenaren, parlementariërs en politieke partijen, in samenwerking met inhoudelijk specialisten, met als doel de beleidsposities succesvol te beïnvloeden
·         Je leidt, of neemt deel aan, multifunctionele en thema-overstijgende projectteams. Je adviseert persmedewerkers en campagnemedewerkers met het oog op de externe profilering van Oxfam Novib
·         Je werkt samen met Nederlandse ontwikkelingsorganisaties om posities, strategieën en activiteiten wederzijds af te stemmen.

Functie-eisen
·         Minimaal WO werk- en denkniveau
·         Minstens 5 jaar ervaring op het gebied van politieke beleidsbeïnvloeding en aantoonbare, sterke kennis van parlementaire en ambtelijke processen
·         Uitgebreide ervaring met het schrijven van Theories of Change, beleidsbeïnvloedingsstrategieën, beleidsposities, lobbybrieven
·         Analytisch, innovatief en strategisch
·         Uitmuntende communicatie vaardigheden (mondeling en schriftelijk) en aantoonbaar succesvol in overtuigen
·         Goede ‘interpersoonlijke’ kwaliteiten, sterke teamspeler en in staat anderen te motiveren tot samenwerking
·         Kennis van het samenspel tussen lobby, media, en publieksactiviteiten
·         Kennis van internationale samenwerking en armoedebestrijding
·         Aantoonbare leidinggevende kwaliteiten en ervaring met project management

Wij bieden
Een minimum salaris van € 2906,= en maximum slaaris van € 4.472,= per maand op basis van 36 uur. Wij bieden een jaarcontract met mogelijkheid van verlenging tot en met 31 december 2015.

Sollicitatieprocedure
Ben je geïnteresseerd? Stuur dan uiterlijk 6 maart 2014 je sollicitatiebrief voorzien van je CV en onder vermelding van vacaturenummer 5-210 naar jobs@oxfamnovib.nl ter attentie van Nathalie Schouten (HR-adviseur). Informatie over deze functie is verkrijgbaar bij Sasja Bökkerink, 070 – 3421628.