Header

Managementteamlid

De functie die SOMO aanbiedt is gericht op de versterking van het managementteam van SOMO. Als nieuwe collega zul je 50% van je tijd besteden aan het management van de organisatie, de begeleiding van 2 of meer teams en de aansturing en begeleiding van ongeveer 10 medewerkers. De overige 50% van de tijd zal besteed worden aan de uitvoering van projectactiviteiten, projectmanagement en onderzoek- en adviesdiensten.
Als managementteamlid ben je medeverantwoordelijk voor het zodanig inrichten van de organisatie dat het primaire proces optimaal is georganiseerd en ondersteund. Met andere woorden: de onderzoekers en netwerkcoördinatoren moeten optimaal hun werk kunnen doen.
Het managementteam van SOMO bestaat uit 4 leden. Onderling verdelen de MT leden de verantwoordelijkheden. Het managementteam wordt aangestuurd door de managing director. Een uitgebreider profiel van het managementteam is opvraagbaar via werken@somo.nl.
De functie
- Als MT-lid ben je in staat om op een bezielende, coachende en faciliterende manier leiding te geven aan een team van professionals.
- Als MT-lid ben je in staat om overzicht te houden en zorg te dragen voor voldoende ruimte en individuele ontplooiingsmogelijkheden van collega’s.
- Als MT-lid ben je in staat om meetbare en controleerbare doelen te stellen en pro-actief knelpunten te kunnen oplossen.
- Als MT-lid weet je draagvlak te organiseren, heb je oog, zorg en respect voor de gevoelens van anderen, ben je diplomatiek en accuraat.
- Op dit moment zoekt SOMO in het nieuwe MT lid een versterking op één of meer van de volgende capaciteiten:
- Ervaring met de ontwikkeling van dienstverlening (kwaliteit, profilering, acquisitie en relatiebeheer)
- Ervaring met organisatieontwikkeling en begeleiding van mensen en teams met hoge mate van zelfsturing
- Ervaring met fondswerving en een sterk netwerk onder potentiële financiers
- Kennis van relevante netwerken en diplomatiek vaardigheden om via netwerken internationale beleidsprocessen te beïnvloeden.
- Als MT lid ben medeverantwoordelijk voor het totale financiële beleid en fondsbeheerder voor één of meerdere grote financieringsstromen. Vanuit deze verantwoordelijkheid voer je gesprekken met financiers over voortgang, resultaten en financiën.
- Je bent verantwoordelijk voor het onderhouden van één voor SOMO relevant netwerk van partners, financiers en opdrachtgevers.
- Als senior onderzoeker ben je in staat een bijdrage te leveren aan de strategische ontwikkeling van SOMO op één of meerdere van de werkvelden van SOMO. Je hebt daartoe een relevant netwerk van samenwerkingspartners, financiers of opdrachtgevers.
- Als senior onderzoeker ben je in staat om op één of meer expertisegebieden van SOMO programma’s te ontwikkelen, financiering te regelen en vervolgens het programma uit te voeren en begeleiden.
- Je bent als senior onderzoeker verantwoordelijk voor de externe vertegenwoordiging van SOMO op je expertisegebied en bent in staat om bij te dragen aan veranderingen bij de doelgroepen van SOMO door middel van beleidsbeïnvloeding, training en presentaties.
Functie eisen en capaciteiten
- Opleiding: Je hebt een relevante opleiding (of nascholing) op academisch of op MBA-niveau.
- Ervaring: Je hebt ruime leidinggevende ervaring, bij voorkeur in non-profitorganisaties en aantoonbare kennis op het gebied van financiële, personeels- en organisatieontwikkelingsvraagstukken.
- Werkterrein: Je hebt aantoonbare affiniteit met het werkterrein van SOMO.
- Initiatief: Je bent ondernemend ingesteld en beschikt over een ruime know how t.a.v. relatiebeheer en –management.
- Managementstijl: Je bent een coachend manager en je hebt aantoonbare capaciteiten om een enthousiast en professioneel team aan te sturen.
- Begeleiden van onderzoek: Je stelt hoge eisen aan de kwaliteit van onderzoek en weet die in samenwerking met collega´s te bereiken, waarbij je methoden en technieken weet te ontwikkeling. Daarbij heb je een visie op de ontsluiting van kennis voor relevante doelgroepen of bewustwording bij een groter publiek.
- Uitvoeren van onderzoek: Je bent in staat om op een gedegen manier onderzoek uit te voeren en dit onderzoek te vertalen in relevante aanbevelingen voor verschillende doelgroepen.
- Adviesvaardigheden: Je hebt aantoonbare adviesvaardigheden in relatie met opdrachtgevers.
- Technologische vernieuwing: Je weet nieuwe (technologische) ontwikkelingen om te zetten in innovaties binnen de organisatie.
- Netwerkvaardigheden: Je bent in staat om in samenwerking met andere NGO’s strategieën te ontwikkelen en netwerken van organisaties te voeden of op te zetten.
- Netwerk: Je beschikt over een relevant netwerk van samenwerkingspartners, financiers en mogelijke opdrachtgevers
- Communicatieve eigenschappen; Je hebt uitstekende communicatieve en diplomatieke eigenschappen.
- Talen: Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift. Kennis van andere talen zijn geen vereiste, maar wel een voordeel.
- Overige ervaring: ervaring met multi-stakeholderprocessen of ervaring met het opzetten en geven van trainingen kunnen een voordeel zijn in deze functie.
Wij bieden
- Een uitdagende baan in een omvangrijk nationaal en internationaal netwerk
- Informele werksfeer met veel mogelijkheden voor eigen initiatief
- Een jaarcontract met mogelijkheid op contractverlenging voor bepaalde tijd (huidige onderzoeksprogramma’s lopen 2016 af)
- Salaris tussen € 3.445 en € 5.145 bruto per maand op full time basis (40 uur), afhankelijk van de relevante werkervaring.
Sollicitatieprocedure
Sollicitaties graag voor 7 maart 2014 per mail met cv, motivatie, naar Jasja van der Zijde (werken@somo.nl).
We realiseren ons dat zowel deze vacature als straks de selectie vragen bij een sollicitant kunnen oproepen. We verzoeken de sollicitant deze vragen niet telefonisch maar per e-mail te stellen. Echter door het grote aantal reacties dat wij doorgaans krijgen op vacatures, zijn we helaas niet in staat om alle vragen te beantwoorden.
Een uitgebreid profiel van het managementteam is op aanvraag beschikbaar viawerken@somo.nl. Een assessment behoort tot de mogelijkheden tijdens de sollicitatieprocedure.