Header

Doelgroepmarketeer Zakelijk

Plan. Girls first

Wereldwijd groeien miljoenen kinderen op in armoede. Ze hebben honger, krijgen geen goede gezondheidszorg en gaan niet naar school. Ontwikkelingsorganisatie Plan zet zich al 75 jaar in voor deze kinderen. In vijftig landen in Azië, Afrika en Latijns-Amerika voert Plan projecten uit om de levenssituatie van kinderen blijvend te verbeteren.

Omdat meisjes wereldwijd systematisch worden achtergesteld en gediscrimineerd, besteedt Plan extra aandacht aan meisjes. Plan wil meisjes dezelfde rechten en kansen geven als jongens.

In Nederland draagt Plan er met 85 medewerkers, ruim 250 vrijwilligers en meer dan 100.000 sponsors aan bij dat kinderen wereldwijd de kansen krijgen die ze verdienen.

Voor onze afdeling Marketing Fondsenwerving zijn wij op zoek naar een parttime:

Doelgroepmarketeer Zakelijk

(MKB, verenigingen, corporate promoties)

(voor 28 uur per week)

Plaats in de organisatie

Legt verantwoording af en rapporteert aan Manager Marketing Fondsenwerving.


Doel van de functie

Maximaliseren van het inkomen op particuliere fondsenwerving via zakelijke partners en verenigingen door effectieve acquisitie en behoud van zakelijke partners en verenigingen met als doel acties op te zetten gericht op particulieren, leden en personeel.


Resultaatgebieden / Werkzaamheden

  • Marketing
  • Sales en acquisitie
  • Accountmanagement
  • Planning en organisatie


Taken

Ontwikkelt, implementeert en houdt toezicht op de voortgang van marktbewerkingsplannen op de zakelijke markt en verenigingen binnen de kaders van de Plan strategieën op lokaal en internationaal niveau en de commerciële en financiële kaders zoals vastgelegd in de jaarplannen en budgetten van het cluster CMDS.

Bepaalt binnen de marktbewerkingsplannen en na goedkeuring van de financiële en activiteitenplanning door de manager, de inzet van de verschillende kanalen en methoden van acquisitie, alsmede de inzet van de product-markt combinaties die voorhanden zijn. Werkt in dat kader in matrixverband samen met kanaalspecialisten, de product strateeg en de afdelingen corporate partnerships en corporate communicatie.

Neemt deel of geeft leiding aan niet-doelgroep specifieke marketing activiteiten, in overeenstemming met de door de manager Marketing Fondsenwerving opgestelde jaarplannen en op basis van specifieke competenties en ervaring. Vervult indien wenselijk de rol van campagnemanager op afdeling overstijgende fondsenwervende campagnes.

Is expert op het gebied van doelgroepkennis, marktinzichten, concurrentie-analyse en campagnemanagement. Weet strategische doelen door te vertalen naar tactische plannen en deelactiviteiten en is in staat om op basis van meetbare en tastbare doelen en een resultaatgerichte handelswijze doelstellingen te behalen.

Vervult tevens de rol van account manager particuliere fondsenwerving richting bedrijfsleven en zal op basis van een goedgekeurd marktbewerkingsplan zorgdragen voor acquisitie.

Competenties

  • Commercieel vermogen
  • Resultaatgerichtheid
  • Initiatief
  • Plannen en organiseren
  • Omgevingsbewustzijn
  • Overtuigingskracht
  • Flexibiliteit

Kennis en ervaring

  • HBO Commerciële economie, marketing, communicatie.
  • 5-7 jaar werkervaring bij voorkeur in product/brandmarketing in een commerciële omgeving en accountmanagement.
  • Uitstekende kennis van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.
  • Ervaring met marketingcommunicatie strategie en tactische inzet kanalen/middelen.

Persoonlijk profiel

Iemand die in staat is om relaties met bedrijfsleven structureel, inhoudelijk en gericht op het verwerven van inkomen voor Plan te bouwen en onderhouden. Werkt en denkt vooruit en vooral gestructureerd. Energiek, gefocust, professioneel en sympathiek. Laat zich niet makkelijk uit het veld slaan.

Plan biedt

Een functie in een internationale werkomgeving. Plan biedt een marktconform salaris en arbeidsvoorwaardenpakket. Daarnaast is het salaris afhankelijk van je achtergrond en ervaring. Plan heeft een goede pensioenregeling, 25 vakantiedagen, collectieve ziektekostenverzekering, reiskostenvergoeding en opleidingsmogelijkheden binnen de functie en voor persoonlijke groei.

Ben je geïnteresseerd?

Stuur je motivatiebrief en CV voor 25 mei naar vacatures@plannederland.nl ter attentie van Muriël Potter.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Delen in je netwerk wordt wel op prijs gesteld.