Header

Hoofdredacteur Kindertijdschrift SAMSAM

Kindertijdschrift SAMSAM zoekt hoofdredacteur  (m/v)

Organisatie
NCDO is het Nederlandse kennis- en adviescentrum voor burgerschap en internationale samenwerking. NCDO voert onderzoek uit, geeft trainingen en stimuleert de meningsvorming over mondiale thema’s door publicaties te verzorgen en de discussie op gang te brengen. Wij werken daarbij samen met overheid en politiek, maatschappelijke organisaties, bedrijfsleven en wetenschap.

Samsam
Samsam is een cross mediale, journalistiek- educatieve lesmethode voor het basisonderwijs en gaat over kinderen en wereldburgerschap. Samsam stimuleert bij jonge lezers nieuwsgierigheid naar  leeftijdgenoten elders in de wereld en laat hen nadenken over hun eigen rol in de wereld. Het samsam magazine (voor de bovenbouw) komt zeven maal per jaar uit in een oplage van 460.000 exemplaren. Samsam Junior (voor de middenbouw) komt twee maal per jaar uit in een oplage van 138.000 exemplaren. Meer dan 6.250 scholen hebben een abonnement op samsam, dat is bijna 80% van alle basisscholen in Nederland. Op www.samsam.net staat educatief materiaal voor leerlingen en lessuggesties voor leerkrachten.
Samsam is al meer dan 35 jaar een toonaangevend tijdschrift en platform voor ontwikkelingssamenwerking en globaliseringsvraagstukken. Het platform wordt gedragen door een ervaren redactie met een uitgebreid netwerk van freelancers.
Je taken
Je zorgt voor het uitgeven en verder ontwikkelen van samsam als lesmethode, daarbij anticiperend en inspelend op de ontwikkelingen in het onderwijs, zoals de toenemende digitalisering van leermethoden. Daarnaast zorg je  voor de ontwikkeling en implementatie van een strategie die zich richt op het diversifiëren van het financiële draagvlak van samsam (of andere vormen van financiële dekking van het platform).Je bewaakt  de redactionele koers en stemt die nauwgezet af op ontwikkelingen in het basisonderwijs. Je bent verantwoordelijk voor de productie en redactieorganisatie, en voor het opstellen en bewaken van de begroting. De redactionele invulling van de lesmethode bepaal je met de redactie. Je vertegenwoordigt NCDO en samsam en bouwt aan een relevant netwerk rond basisonderwijs en wereldburgerschap.
Wat vragen we
Je bent ondernemend en hebt een duidelijke visie  hoe je voor een bestaand product met een sterke reputatie een nieuwe marketingstrategie kan ontwikkelen en invoeren. Ervaring met marketing is noodzakelijk, Je hebt durf, bent creatief en innovatief. Je hebt affiniteit met kinderen en hun leefwereld. Je geeft  leiding door redacteuren en freelancers te motiveren en te inspireren, en kunt relevante feedback geven. Stressbestendigheid en snel kunnen schakelen zijn onmisbare eigenschappen. Interesse in globaliseringsprocessen en kennis van het onderwijs zijn een absolute must.

Ons aanbos
NCDO biedt je een uitdagende functie in een dynamische omgeving met veel mogelijkheden tot professionele ontwikkeling en goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Het bruto salaris in schaal 12 bedraagt, afhankelijk van opleiding en ervaring, minimaal  € 4.069, - en maximaal € 5.233, - per maand op basis van een 38-urige werkweek. NCDO biedt je vooralsnog een jaarcontract.
Interesse?
Kijk op www.ncdo.nl/vacatures voor een uitgebreid functieprofiel. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Hans Pieck, hoofd P&O op ma, di, wo en do via 020 568 8780.  Inhoudelijke vragen over de functie kunnen gesteld worden aan Liesbeth Schouten, hoofdredacteur samsam, op ma, di, do en vrij via 020 568 8519.
Solliciteren
Wil je solliciteren? Vul dan uiterlijk donderdag 4 oktober het sollicitatieformulier in op www.ncdo.nl/vacatures. Via dit digitale formulier kun je jouw motivatiebrief en CV uploaden en verzenden. De eerste ronde sollicitatiegesprekken zijn gepland op ma 15 oktober, de tweede ronde op vrij 26 oktober aanstaande. Wij streven er naar de procedure af te ronden in de maand oktober.