Header

TEXT TO CHANGE Financial Officer

TEXT TO CHANGE, opgericht in 2007 en gevestigd in zowel hartje centrum Amsterdam als in Kampala, gebruikt mobiele communicatie zoals SMS voor ontwikkelingsdoeleinden in Afrika en Zuid-Amerika. TTC creëert met SMS campagnes bewustzijn over gezondheidszorg zoals HIV, malaria en tuberculose, waaraan jaarlijks nog steeds miljoenen mensen overlijden door gebrek aan informatie en toegang tot medische faciliteiten. TTC heeft aangetoond dat de inzet van SMS meer mensen mobiliseert voor     HIV testing en dat d.m.v. SMS reminders HIV patiënten beter hun dagelijkse medicijnen nemen. De groei van mobiele telefonie in ontwikkelingslanden gaat ontzettend hard, vandaar dat TTC op deze manier heel veel mensen kan bereiken met belangrijke informatie.
Wij zetten voor de VN, internationale bedrijven en NGO’s mobiele campagnes op die niet alleen het verbeteren van gezondheidszorg maar ook duurzaamheid, economische ontwikkeling, educatie en transparantie als doel hebben. Na ons eerste programma in 2008 werken we nu in 17 landen.
De TTC Financial Officer is vanuit Amsterdam verantwoordelijk voor een deel van de financiële organisatie binnen Text to Change. Een onderdeel van de functie zal bestaan uit het opstellen en controleren van projectbudgetten. De Financial Officer is daarbij tevens verantwoordelijk voor het correct toewijzen en administreren van kosten aan projecten in het boekhoudprogramma Accountview. Een gedegen kennis van en ervaring in de boekhouding is hierdoor vereist. Verder zal de Financial Officer navolging geven aan het inkoop beleid, zowel op nationaal als internationaal niveau. De Financial Officer fungeert daarbij als contactpersoon voor de banken en leveranciers van TTC en heeft daar bij onder meer tot taak valuta risico’s te minimaliseren en prijsonderhandelingen te voeren.
Hij/zij heeft passie voor dit werk en affiniteit met de doelstellingen van Text to Change. Ook is hij/zij georganiseerd, houdt van gedetailleerd werken en is zeer nauwkeurig en precies.
Wat vragen we?
Je bent een gemotiveerd en sterk persoon die staat voor efficiëntie en effectiviteit;
Je bent een echte spin in het web met een resultaatgerichte instelling;
Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden in het Nederlands en Engels;
Je bent gewend op WO of HBO niveau te werken;
Je hebt een economische/financiële achtergrond en ervaring in het werken met een boekhoudkundig systeem;
Bij voorkeur heb je ervaring in het opstellen van budgetten en ben je goed in onderhandelen;
Je vindt het leuk om gestructureerd te werken en overzicht te houden;
Je bent erg nauwkeurig en secuur en je streeft naar optimale kwaliteit.

Wat bieden we met deze vacature?
Een inspirerende werkomgeving in het hart van Amsterdam met leuke collega's;
Een organisatie waar veel ruimte is voor je eigen ideeën en waar je bijdrage werkelijk op prijs wordt gesteld;
Een afwisselende en uitdagende functie bij een snel groeiende organisatie met een uitstekende reputatie op het gebied van mobiel in ontwikkelingslanden;
Een omgeving waarin innovatie, samenwerking, plezier en resultaat centraal staan.

Jouw reactie
Wij zijn per direct op zoek naar een Financial Officer. Graag zo snel mogelijk (uiterlijk 12 oktober) je CV en motivatiebrief per e-mail richten aan Josette de Vroeg via hr@texttochange.com onder vermelding van 'vacature Financial Officer’. Jouw reactie wordt zo snel mogelijk behandeld.