Header

Secretaris voor de Ondernemingsraad

In verband met het vertrek van de ambtelijk secretaris (Orus) is er per direct een vacature voor een parttime

Ambtelijk Secretaris voor de Ondernemingsraadvoor 12 uur per week

De Ondernemingsraad (OR) bestaat uit 7 personen en functioneert als vertegenwoordiger van de werknemers van het Hivos hoofdkantoor in Den Haag. Daarnaast participeert de OR in overlegvormen met overige medefinancieringsorganisaties.

Waar ligt je verantwoordelijkheid?

Als ambtelijk secretaris ben je geen lid van de ondernemingsraad maar ondersteun je met name de voorzitter actief. Je bereidt de vergaderingen van OR en van Directie en OR voor; zo verzorg je de bijhorende secretariële werkzaamheden zoals het verspreiden van de stukken, het notuleren van de vergaderingen en het bewaken van de agenda en de afspraken uit het OR jaarplan. Je functioneert als luisterend oor zonder inhoudelijk standpunt in te nemen. Als Orus zoek je gevraagd en ongevraagd achtergrondinformatie op over OR-gerelateerde zaken in de krant en op het internet. Verder lever je een belangrijk aandeel aan de inhoud en vorm van het jaarverslag en het jaarplan van de OR, en instemmingen en adviezen die de OR geeft. Tenslotte fungeer je als contactpersoon voor de D-Group, waarbij je informatie beheert voor het Gemeenschappelijk Overleg Ondernemingsraden.

Wie ben jij?

Je bent accuraat en vindt het plezierig om een zelfstandige rol te hebben binnen de OR en binnen de organisatie. Je vindt het leuk om als administratieve spil bij te dragen aan de kwaliteit van de OR. Je beschikt over een diploma op Mbo-niveau zoals Schoevers of MEAO-secretarieel en hebt aantoonbare relevante werkervaring als secretaresse. Voor het maken van goede notulen draai jij je hand niet om. Je bent vaardig met Office programma’s en ook op het internet weet je de juiste informatie te vinden. Als ORUS beschik je over goede communicatieve vaardigheden. Als je naast dit alles ook nog beschikt over kennis van de Wet op de Ondernemingsraden en ervaring hebt als Ambtelijk Secretaris dan is dat een pré.

Ter voorkoming van belangenverstrengeling is het niet mogelijk om de functie te combineren met een andere functie binnen Hivos.

Wat krijg je hiervoor?

Een zelfstandige functie bij een internationaal georiënteerde organisatie. Je werkdagen zijn verdeeld over drie dagdelen waarvan in ieder geval dinsdag en donderdag. Je werkt in nauwe samenwerking met de voorzitter van de OR.

Je krijgt een aanstelling voor één jaar met de mogelijkheid tot verlenging.

Het bijhorende salaris bedraagt maximaal € 948,95 bruto per maand bij een 12-urige werkweek.

Reiskostenvergoeding conform de Hivos Arbeidsvoorwaarden en opname in het Pensioenfonds voor Zorg & Welzijn (PGGM).

Wil je nog meer weten?

Voor meer informatie kun je op werkdagen, behalve op woensdag, contact opnemen met Catherine van der Wees, lid van de Ondernemingsraad, telefoon 070- 376 55 00.

Direct reageren?

Stuur dan jouw sollicitatiebrief en CV met code 1202152 - 06 graag vóór 7 maart as. 17.00 uur naar jobs@hivos.nl.

Ontwikkelingsorganisatie Hivos handelt vanuit humanistische waarden. Samen met lokale maatschappelijke organisaties in ontwikkelingslanden werkt Hivos aan een vrije, eerlijke en duurzame wereld. Daarin hebben burgers - vrouwen en mannen - gelijke toegang tot middelen en kansen voor ontwikkeling.

Bij Hivos werken in totaal 241 mensen, waarvan 133 op het hoofdkantoor in Den Haag. Hivos heeft regiokantoren in Zimbabwe, Kenia, India, Indonesië, Costa Rica en Bolivia.

Voor meer informatie: www.hivos.nl