Header

Jongerenvertegenwoordiger Europese Zaken

Wil jij de stem van jongeren laten horen op toonaangevende bijeenkomsten met politici en beleidsmakers? Het jeugdbeleid in alle Europese landen verbeteren? En met jongeren in gesprek gaan over Europa? Als Jongerenvertegenwoordiger Europese Zaken vorm je de schakel tussen jongeren en (Europese) instanties. Je gaat actief op zoek naar de meningen en ideeën van jongeren en bespreekt die met onder andere ministers.

Ontzettend leuk en goed voor je cv natuurlijk want als jongerenvertegenwoordiger:

- Geef je workshops en gastlessen
- Ontwikkel je vaardigheden in lesgeven, debatteren en overtuigen
- Leer je spreken voor zowel politici als jongerenbouw je een netwerk op hoog niveau op
- Krijg je een hoop diplomatieke ervaringspreek je op toonaangevende (internationale) bijeenkomsten

Als jongerenvertegenwoordiger Europese Zaken houd je je bezig met je raadt het al: Europa!Vooral op het gebied van jeugdbeleid valt er nog heel wat te halen; hoe moeten jongeren bijvoorbeeld worden betrokken bij zaken die hun raken? Input voor deze serieuze business haal je bij jongeren. Dit doe je onder andere door gastlessen en workshops te geven op scholen. Alle input die je verzamelt bespreek je met jongeren uit alle Europese landen.

Elk half jaar heeft de EU een andere voorzitter. Elke voorzitter organiseert een conferentie, waar je de input van Nederlandse jongeren direct kan vertellen aan de Europese Commissie en officiële regeringsdelegaties. Aankomend half jaar ga je bijvoorbeeld naar Cyprus voor deze EU Youth Conference. Ook met het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport zit je geregeld om tafel. Mooie reisjes en interessante bijeenkomsten in het verschiet dus!

Verder ben je actief betrokken bij relevante projecten van NJR. Dit hoef je niet allemaal in je eentje te doen. Er zijn namelijk altijd twee jongerenvertegenwoordigers met hetzelfde thema bezig. Jouw toekomstige collega is Jerry den Haan. Hij is al een jaar bezig en kan je precies vertellen hoe je je nieuwe functie kunt aanpakken. Ook bij de werkgroep Europa – een groep enthousiaste Europa-minded jongeren – kan je aankloppen voor hulp. En natuurlijk word je vanuit NJR begeleid.

Voorwaarden om je op te geven zijn:

- Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal goed
- Je bent op 17 mei 2012 tussen de 18 en 25 jaar
- Je hebt de Nederlandse nationaliteit
- Je bent bereid je gemiddeld 20 uur per week in te zetten voor een periode van twee jaar

Interesse? Stuur dan uiterlijk 17 mei een motivatiebrief en je cv naar verkiezing@njr.nl en vergeet daarin niet het volgende te vermelden:

- Waarom jij jongeren wilt vertegenwoordigen
- Waarom jij affiniteit hebt met Europa

Wil je meer lezen over de functie klik dan hier