Header

Programma Specialisten

UNICEF

UNICEF, de kinderrechtenorganisatie van de Verenigde Naties, is toonaangevend in de strijd voor de rechten van kinderen in de hele wereld. UNICEF werkt enthousiast en voortvarend aan een betere wereld en komt op voor alle kinderen, in ontwikkelingslanden maar ook in de geïndustrialiseerde landen. UNICEF voert praktische, oplossingsgerichte programma’s uit en tegelijkertijd zetten we onze expertise en ons wereldwijde netwerk in om regeringen te beïnvloeden in hun kinderrechtenbeleid.

UNICEF Nederland houdt zich bezig met fondsenwerving voor het werk van de internationale organisatie, met voorlichting, kinderrechteneducatie en met beleidsbeïnvloeding.

UNICEF Nederland wil een pool opzetten van mensen die op oproepbasis op korte termijn inzetbaar zijn als programma specialisten. Daarom zoeken wij:

Programma Specialisten M/V

Dit is geen vacature voor een vast dienstverband maar een uitnodiging om je CV in ons data bestand van programma specialisten op te laten nemen. Dit biedt UNICEF Nederland de mogelijkheid een pool van Programma Specialisten op te bouwen die op oproepbasis beschikbaar zijn voor de organisatie. Het team Programma’s binnen UNICEF Nederland is daarom op zoek naar Programma Specialisten voor de volgende thema’s: noodhulp, gezondheidszorg, HIV/AIDS, onderwijs en kinderbescherming.

Het type contract en de periode zal afhangen van de intensiteit, de duur van de werkzaamheden en de duur van de fondsenwervende actie. De periode zal tussen de 1 en 3 maanden liggen.

De functie

Gericht op de meest kwetsbare kinderen werkt UNICEF aan noodhulp, wederopbouw en lange termijn ontwikkeling. Naast het leveren van concrete hulp werkt UNICEF ook aan beleidsbeïnvloeding om te zorgen dat er lange termijn oplossingen worden gevonden om de situatie van kinderen te verbeteren. In elk land is daarom een andere aanpak nodig waarbij wordt ingegaan op de specifieke problemen en kwetsbaarheden van kinderen. Hiervoor zoekt UNICEF Nederland programma specialisten die het team Programma’s op oproep basis kunnen ondersteunen in programma beheer van de programma’s die door UNICEF Nederland direct ondersteund worden.

Het team

Je komt te werken in het team Programma’s dat onderdeel is van de afdeling Kinderrechten en Programma’s. Het team Programma’s is de inhoudelijke spil van de organisatie en is georganiseerd op basis van de hoofd thema’s van UNICEF Internationaal. Het team identificeert, ontwikkelt en beheert ook de programma’s die direct financieel ondersteunt worden door UNICEF Nederland.

Wat wordt er van je verwacht?

Als Programma Specialist werk je in het team Programma’s van UNICEF Nederland aan:

  • Het leveren van een pro-actieve bijdrage aan het identificeren, ontwikkelen en programma beheer van programma’s en het bewerken/afhandelen van de rapportages van de programma’s. Hiernaast onderhoud je effectieve contacten met de UNICEF veldkantoren en partnerorganisaties in Nederland.
  • Het samenwerken met diverse contacten binnen UNICEF Nederland en buiten UNICEF Nederland, zoals de UNICEF Landenkantoren en andere maatschappelijke/noodhulp organisaties in binnen- en buitenland.

Specifieke functie-eisen:

UNICEF Nederland is op zoek naar een dynamische en resultaatgerichte Programma Specialisten die een uitstekende vertegenwoordiger van UNICEF is in woord, daad en persoon. Natuurlijk draag je het werk van UNICEF een warm hart toe.

Hiernaast beschik je over:

  • Universitair werk- en denkniveau, gedegen kennis op het gebied van ontwikkelingssamenwerking in het algemeen en een of meer van de UNICEF thema’s specifiek;
  • Kennis over het Verdrag voor de Rechten van het Kind;
  • Minimaal 7 jaar aantoonbare werkervaring in ontwikkelingssamenwerking en een of meer van de specifieke thema’s;
  • Ervaring met het beheer van programma’s;
  • Werkervaring in ontwikkelingslanden en kennis over de werkwijze van de Verenigde Naties zijn een pre;

Je sociale en communicatieve vaardigheden zijn uitstekend en je kunt zowel zelfstandig als in team- en coalitieverband goed functioneren. Daarnaast ben je pro-actief, flexibel, creatief, overtuigend en ondernemend én heb je interesse in maatschappelijke ontwikkelingen. Je hebt een uitstekende beheersing van het Nederlands en Engels, zowel mondeling als schriftelijk.

Je kunt tot en met uiterlijk 30 mei 2012 je CV sturen naar UNICEF Nederland poolprogspec@unicef.nl t.a.v. Dennis Arends. Belangrijk is dat je duidelijk aangeeft wat je beschikbaarheid is op de lange termijn (welke periode en voor hoe lang).

Er zullen geen gesprekken plaatsvinden voor de pool van programma specialisten. Indien UNICEF Nederland extra capaciteit nodig heeft zullen wij zelf contact opnemen met personen in de pool die een geschikt CV hebben en beschikbaar zijn.

Zie ook: www.unicef.nl