Header

Projectleider ICT Outsourcing

Plan. Girls first

Wereldwijd groeien miljoenen kinderen op in armoede. Ze hebben honger, krijgen geen goede gezondheidszorg en gaan niet naar school. Ontwikkelingsorganisatie Plan zet zich al 75 jaar in voor deze kinderen. In vijftig landen in Azië, Afrika en Latijns-Amerika voert Plan projecten uit om de levenssituatie van kinderen blijvend te verbeteren.

Omdat meisjes wereldwijd systematisch worden achtergesteld en gediscrimineerd, besteedt Plan extra aandacht aan meisjes. Plan wil meisjes dezelfde kansen en rechten geven als jongens.

In Nederland draagt Plan er met 85 medewerkers, ruim 250 vrijwilligers en meer dan 100.000 sponsors aan bij dat kinderen wereldwijd de kansen krijgen die ze verdienen.

Plan is haar organisatie aan het aanpassen in het kader van het project ‘Fit for the future’. In dat kader zal Plan eind 2012 verhuizen naar een nieuwe inspirerende werkomgeving, het nieuwe werken wordt geïmplementeerd en voor het outsourcing traject van de ICT.

Wij zijn op zoek naar een fulltime:

Projectleider ICT Outsourcing (tijdelijk)

Periode 1 juni 2012 tot 1 maart 2013

Plaats in de organisatie

Legt verantwoording af en rapporteert aan de Chief Financial Officer.

Doel van de functie

Het begeleiden van het outsourcing traject van de ICT van Plan naar een externe leverancier conform de strategie van Plan.


Resultaatgebieden

  1. Projectmanagement van het outsourcingsproject
  2. Coaching en begeleiding van de betrokkenen binnen Plan
  3. Advisering van de Directie t.a.v. de outsourcing


Taken

  • Leiding geven aan het project ICT Outsourcing middels het ‘Sourcing Live Cycle’ model
  • (schrijven van het projectplan, opstellen van de planning, organiseren van de activiteiten, scope en voortgang bewaken, prioriteiten aanbrengen en het bewaken van de Business Case doelstellingen).
  • Realiseren van de uitbesteding van ICT vóór 1-1-2013 als ook het fine tunen van de uitbesteding in de periode daarna.
  • Coachen en begeleiden van de interne medewerkers.
  • Uitvoeren van due diligence onderzoek bij potentiele outsource partners.
  • In samenwerking met de ICT outsourcingpartner een transitieplan opstellen om de ICT afdeling te outsourcen en een akkoord daarop krijgen van de stuurgroep/MT en Directie.
  • In nauwe samenwerking met de geselecteerde outsource partij en de huidige ICT medewerkers de transitie in kaart brengen en de te zetten stappen naar een effectieve manier van outsourcen.
  • Alle medewerkers binnen Plan Nederland meenemen en begeleiden in het transitieproces naar een niet meer interne ICT afdeling in de periode van september t/m december 2013.
  • Herinrichten en de transitie van de huidige situatie binnen Plan.


Competenties

  1. Probleemanalyse
  2. Klantgerichtheid
  3. Initiatief
  4. Plannen en organiseren
  5. Innoverend vermogen
  6. Resultaatgerichtheid
  7. Overtuigingskracht


Kennis en Ervaring

  • HBO/WO werk- en denkniveau in de richting van Informatie en Communicatie Technologie.
  • Expert op gebied van verandermanagement op gebied van ICT outsourcing.
  • 3-5 jaar relevante werkervaring met outsourcings projecten.
  • Uitstekende kennis van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.


Persoonlijk profiel

Een ervaren projectleider in ICT outsourcing. Kan analytisch en abstract denken, werkt accuraat en methodisch en kan realistisch plannen. De Projectleider kan goed luisteren, goed samenwerken met verschillende soorten mensen in de organisatie, kan snel schakelen en is in staat tijdig besluitvorming voor te bereiden. Iemand die sterk is in het vertalen van techniek naar gebruikers. Wij verwachten een ‘hands on mentaliteit’. Een persoon die in staat is mensen en de organisatie op een positieve wijze in beweging te krijgen en mee te krijgen om het resultaat gezamenlijk te realiseren. Je bent in staat om bedrijfsprocessen en de daarbij behorende ICT te optimaliseren en over te dragen naar de outsource partner, en de achterblijvende organisatie opnieuw in te richten rekening houdend met de nieuwe situatie. Hiervoor zijn niet alleen advies-, project- en verandermanagement vaardigheden nodig maar ook kennis en ervaring van de business en de ICT organisatie en processen.

Plan biedt

Een functie in een internationale werkomgeving. Je maakt deel uit van de internationale Planorganisatie. Plan biedt haar werknemers een gedegen arbeidsvoorwaardenpakket met een voor deze functie een salaris van maximaal € 5.000 voor 35 uur per week, afhankelijk van achtergrond en ervaring. Plan heeft een goede pensioenregeling, 25 vakantiedagen, collectieve ziektekostenverzekering en reiskostenvergoeding.


Ben je geïnteresseerd?

Voor vragen over deze functie kun je terecht bij Quirine van Heek, Chief Financial Officer. Stuur je motivatiebrief en CV zo snel mogelijk naar vacatures@plannederland.nl ter attentie van Muriël Potter, HR Officer. Wij hanteren 31 mei 2012 als sluitingsdatum.