Header

IICD/Vodafone/dance4life Media designer

Heb jij ervaring met social media en interesse in het ontwerpen van websites en mobiele oplossingen? Dan bieden Vodafone, IICD en dance4life jou de kans om dit in de praktijk te brengen! Een jaar lang biedt de Vodafone Foundation jou de kans om te werken bij een mobiel gezondheidszorgproject in Ghana van ontwikkelingsorganisatie IICD, ondersteund door dance4life. Samen met drie andere Nederlandse collega's krijg je een betaalde baan bij het project via het World of Difference programma van Vodafone. Gedurende je World of Difference jaar ontvang je een modaal jaarsalaris, onkostenvergoeding en een mobiele telefoon van Vodafone. Je kunt je maximaal voor één functie inschrijven. Op 1 februari 2013 begin je met je nieuwe baan, voor een periode van 12 maanden.
Achtergrond
Het project waar jij voor gaat werken wordt gesteund door de innovatieve Nederlandse goede doelenorganisatie IICD en richt zich op gezondheidszorg via mobieltjes voor jongerengroepen verspreid over Noord-Ghana. Het maakt onderdeel uit van het grotere ‘Adolescent Reproductive Health’ (ADRH) programma, wat ervoor zorgt dat jongeren zich beter leren redden met hulp van gezondheidsclubs en hulpprogramma’s op school. Omdat mobiele telefonie in Ghana steeds populairder wordt onder jongeren in de stad en op het platteland, richt het programma zich nu ook op het gebruik van mobiele telefoons. Met de mobiele telefoons krijgen jongeren en jongerentrainers toegang tot relevante gezondheidsinformatie via quizzen, sms’jes met informatie en een informatieve encyclopedie. Via het World of Difference programma van de Vodafone Foundation dat dit jaar lokaal wordt uitgevoerd door IICD en ondersteund wordt door dance4life zal dankzij het gebruik van mobieltjes, gezondheidsinformatie sneller en op een goedkopere manier bij meer dan 5000 jongeren terecht komen.
Jouw baan
Je adviseert welke mobiele oplossingen geschikt zijn voor gebruik door jongeren in de regio. In samenwerking met het lokale technische team, ga jij het onderzoek leiden naar de meest geschikte en haalbare mobiele oplossingen in het programma. Ook ondersteun je het uitvoeren van deze mobiele oplossingen en focus jij op het vormen van de meest effectieve interface en methodes om jongeren te bereiken met mobiele telefoons. Bovendien speel jij met jouw online ervaring een belangrijke rol in het opzetten van een relevant mobiel platform, in het herontwerpen van de website en bij het ontwerpen en uitvoeren van een sociale media strategie. Je zult ook een inschatting maken van de ICT capaciteitsbehoefte (zoals sociale media, multimedia ontwikkeling etc.) van de verschillende jongerengroepen die de ICT-centra van het project gebruiken en je zorgt ervoor dat ze training krijgen die aan hun behoeftes voldoet. Je bent een goede communicator die lokale personeelsleden trainingen kan geven over het gebruik en management van een mobiel platform, een website en sociale media kanalen. Je bent in staat om onafhankelijk te werken, maar je bent ook een sterke teamspeler aangezien je veel met jouw team zult samenwerken. Je werkt vooral veel samen met de mobiele toepassingen & IT specialist, waarmee je samen veel activiteiten zult uitvoeren.
Inschrijven en meer informatie
Wil jij aan dit project meewerken en de mogelijkheid krijgen om een betaalde baan te krijgen via World of Difference, kijk dan op: worldofdifference.nl