Header

Manager Business Development

TeamAlert zoekt per direct een:

Manager Business Development
(Young professional!)
Functieomschrijving
Krijg jij energie van het zoeken naar kansen en het verwezenlijken van proposities met nieuwe samenwerkingspartners? Als manager business development vervul je hiermee een belangrijke rol in de ontwikkeling van onze NGO. Externe kansen vertaal je met een pragmatische kijk op de wereld naar nieuwe mogelijkheden. Hierbij houd je aansluiting met de interne operationele organisatie. Je vormt zo de schakel tussen het creatieve potentieel van onze NGO en de (latente) behoefte in verschillende markten.
Jouw focus in organisatieontwikkeling ligt op het gebied van sales, altijd met als ideaal om de verkeersveiligheid onder jongeren te verhogen. Als manager business development ben je verantwoordelijk voor de salesdoelstellingen van twee markten die hun eigen dynamiek en uitdagingen kennen: de wereld van overheden en het bedrijfsleven. Binnen het netwerk van (decentrale) overheden heeft TeamAlert zich in de afgelopen jaren bewezen als ontwikkel- en uitvoeringspartner. Samenwerkingen aangaan met het bedrijfsleven vormt daarentegen een relatief nieuwe uitdaging, waar TeamAlert nog een wereld te winnen heeft. Op beide terreinen coach je de betreffende accountmanager vanuit jouw commerciële ervaring. Daarnaast geef je leiding aan de communicatieadviseur en gedragswetenschapper, opererend vanuit de kansen die onderzoek en communicatie de organisatie bieden.
Als team met de operationeel manager ben je verantwoordelijk voor het dagelijks reilen en zeilen van onze dynamisch organisatie. Samen met de directeur vormen jullie het driekoppig MT, waarbij je vanuit jouw portefeuilles (sales, marketing/communicatie en onderzoek) meedenkt over de meerjarenvisie van onze NGO. Je rapporteert als MT-lid aan de directeur.
Functieprofiel 
Je bent een ambitieuze en stevige young professional die denkt in kansen en mogelijkheden. Je hebt een sales-gedreven mentaliteit en bent daarbij in staat om externe mogelijkheden te vertalen naar kansrijke business cases. 
Daarnaast ben je:
-Resultaatgericht en besluitvaardig
-Ondernemend en een aanjager
-Commercieel ingesteld
-Netwerk- en onderhandelingsvaardig
-Analytisch en kan je snel schakelen
-Communicatief sterk en beschik je over een grote portie overtuigingskracht.
Bovendien ben je in staat om jouw strategie helder te presenteren en door te vertalen naar richtinggevende kaders en doelstellingen. Je weet daarbij je team te motiveren en hen in hun kracht te zetten vanuit hun eigen expertise.
 
Je hebt HBO / WO werk- en denkniveau en maximaal 5 jaar relevante (commerciële) werkervaring. Leidinggevende ervaring is een pré. Tenslotte is ‘opportunistische idealist’ een omschrijving die jou niet zou misstaan en kan je prima functioneren met heldere commerciële targets.
Algemene arbeidsvoorwaarden
  • Salaris: marktconform
  • 8% vakantietoeslag
  • Reiskostenvergoeding
  • 36-urige werkweek en 24 vakantiedagen
  • Opleidingsbudget
  • Pensioenopbouw
  • Telefoon en tablet / laptop
Omschrijving NGO TeamAlert
TeamAlert is dé verkeersveiligheids-organisatie voor en door jongeren. Onze NGO maakt jongeren tussen de 12-25 jaar bewust van de gevaren in het verkeer door middel van voorlichtingscampagnes en educatieve projecten. Met 20 betrokken medewerkers in een professionele en ambitieuze setting hecht TeamAlert waarde aan een informele en collegiale sfeer.
TeamAlert is gevestigd te Utrecht, voor meer informatie over de NGO en onze maatschappelijke doelstelling kijk je op onze website: www.teamalert.nl
Interesse?
Stuur voor 4 augustus 2013 je motivatiebrief met CV naar vacature@teamalert.nl t.a.v. Sharon van de Scheur, waarin je jouw managementstijl omschrijft én aangeeft welke nieuwe markt jij gaat aanboren als je bij TeamAlert aan de slag gaat. Vragen kan je ook naar dit e-mail adres sturen.
Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.