Header

Policy Officer WASH : Noord-Holland


Simavi is een ambitieuze, groeiende ontwikkelingsorganisatie. Samen met lokale organisaties verbeteren we de gezondheid van mensen in de armste gebieden ter wereld. We richten ons speciaal op moeders omdat zij een sleutelrol spelen in de gezondheid van hun familie en werken aan water, sanitatie en hygiëne (WASH) en toegang tot primary healthcare, veilige zwangerschappen en bevallingen. Met ongeveer honderd partners werken we in negen landen. In ontwikkelingslanden, in Nederland en internationaal werken we samen met overheden en bedrijven aan beleid dat rekening houdt met de belangen van de armsten. We voeren campagnes om het algemeen publiek te mobiliseren en werken samen met tal van andere organisaties. Simavi is penvoerder van de WASH Alliantie en lid van de SRGR Alliantie (seksuele en reproductieve gezondheid en rechten). Simavi is een informele, dynamische organisatie met korte lijnen en een resultaatgerichte bedrijfscultuur. Voor de afdeling Policy & Public Affairs zoeken wij een:
Policy Officer WASH (0,67 FTE)
Duurzaamheid van watersystemen is een van de grote uitdagingen van de watersector. Dat geldt niet alleen voor NGO’s die werken in de WASH sector, maar ook voor bedrijven en overheden die zich bijvoorbeeld bezighouden met watermanagement. In de programma’s van Simavi staat het zogenaamde FIETS duurzaamheidsmodel centraal. FIETS staat voor Financiële, Institutionele, Ecologische, Technische en Sociale duurzaamheid. Naast een richtlijn voor onze eigen kwaliteitseisen, is het model ook geschikt voor andere partijen die duurzaam willen werken. We zoeken een Policy Officer die het belang van duurzaam werken nationaal en internationaal kan uitdragen richting bedrijven en overheden. Een allrounder die daarnaast op tal van andere WASH onderwerpen kan worden ingezet.
Profiel
De persoon die wij zoeken is in staat conceptueel en strategisch te denken. Je bent communicatief vaardig, diplomatiek en durft tegelijkertijd je mening helder geformuleerd naar voren te brengen. Je kunt planmatig werken en bent ook in staat flexibel op een veranderende situatie in te spelen. Je bent initiatiefrijk, ondernemend en samenwerkingsgericht. Je kunt tegenslagen incasseren.
Plaats in de organisatie
De afdeling Policy & Public Affairs bestaat uit vier personen. Je rapporteert aan het hoofd van de afdeling, werkt nauw samen met je collega Policy Officer WASH en met de afdeling Programma’s.
Werk- en denkniveau, professionele kennis en vaardigheden
  • Academisch niveau met sterke analytische en strategische vaardigheden.
  • Minimaal 3 jaar relevante werkervaring in een soortgelijke functie. Bij voorkeur op het gebied van WASH.
  • Bijzonder geïnteresseerd in politieke processen en ontwikkelingsvraagstukken.
  • Beschikt over een relevant netwerk of weet dit op te bouwen en op adequate wijze te onderhouden.
  • Uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden in Nederlands en Engels.
Wij bieden
  • Inschaling schaal E, tussen € 2.161,45 en € 3.247,25 op basis van een fulltime dienstverband (36 uur). Exclusief 8% vakantietoeslag.
  • Het betreft een parttime dienstverband (= 24 uur per week) voor een jaar.
  • De standplaats is Haarlem, startdatum in overleg (bij voorkeur 1 februari 2013)
Informatie
Indien je belangstelling hebt dan kun je tot en met 31 december 2012 je CV en begeleidende brief mailen aan sollicitatie@simavi.nl onder vermelding van ‘sollicitatie Policy Officer WASH’. De eerste gesprekken vinden plaats in de week van 7 januari 2013. Voor aanvullende informatie kun je contact opnemen met Andy Palmen, hoofd van de afdeling via andy.palmen@simavi.nl of 06 - 50250988. Een uitgebreid functieprofiel is op aanvraag beschikbaar via leontien.schoon@simavi.nl. Voor algemene vragen verwijzen we graag naar de website en ons jaarverslag, www.simavi.nl.