Header

Juridisch medewerker met lobbyvaardigheden m/v

De Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF is een landelijke fondsenwervende organisatie die ruim 3.000 hoger opgeleide vluchtelingen begeleidt bij hun studie en het vinden van werk. Sinds de oprichting in 1948 hebben duizenden vluchtelingen uit vele landen een beroep gedaan op het UAF. Het UAF bezit het CBF-keurmerk voor goede doelen, is begunstigde van de Nationale Postcode Loterij en heeft ruim 26.000 individuele donateurs
Binnen het UAF werken ongeveer 70 bevlogen professionals. Ter versterking van de organisatie zijn wij zo spoedig mogelijk op zoek naar een:

Juridisch medewerker met lobbyvaardigheden m/v
18 – 20 uur per week


De functie
Je bent de deskundige die medewerkers informeert en adviseert op het vlak van juridische en politieke vraagstukken. Je signaleert en vertaalt relevante juridische ontwikkelingen in beleidsvoorstellen. De beleidsterreinen waarop je je beweegt zijn asielrecht, vreemdelingenrecht, onderwijswetgeving en sociale zekerheid/arbeidsmarkt. Ook adviseer je de directie over lobbyactiviteiten op nationaal en Europees niveau en onderhoud je relevante contacten op dat vlak.
Functie-eisen
Je hebt een relevante opleiding op minimaal hbo-niveau. Je beschikt over juridische kennis van en inzicht in vreemdelingenrecht en asielrecht. Bij voorkeur heb je ook kennis van onderwijswetgeving en sociale zekerheid-arbeidsmarkt, of je bent in staat je deze beleidsterreinen snel eigen te maken. Je hebt minimaal drie jaar ervaring in beleidsontwikkeling en het ontwikkelen van lobby-strategieën en beschikt over een relevant netwerk op nationaal en bij voorkeur ook op Europees niveau. Je hebt in je werk een gedegen kennis van politieke processen opgedaan. Uiteraard is je mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in het Nederlands en Engels goed. De functie vereist een grote mate van zelfstandigheid, goed ontwikkelde adviesvaardigheden, overtuigingskracht en creativiteit.

Juridische beleidservaring én lobby-ervaring zijn beide een vereiste. Het heeft geen zin te solliciteren als je geen aantoonbare relevante werkervaring op deze terreinen hebt.

Wat kun je van het UAF verwachten?
Een inspirerende werksfeer in een werkomgeving waar idealisme en professionaliteit gecombineerd
worden. We bieden een uitdagende baan met veel ruimte voor eigen initiatief. Het bruto salaris is conform de cao Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening schaal 9 (min. € 2.557 en max. € 3.713 bij een volledig dienstverband). Het UAF beschikt over goede arbeidsvoorwaarden.
Inlichtingen en reactie
Kijk voor meer informatie over het UAF op www.uaf.nl. Voor informatie over de vacature kun je bellen met Mardjan Seighali, directeur, telefoon 030-2520835. Stuur je sollicitatiebrief en cv vóór 5 augustus 2013 naar: Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF, t.a.v. Mardjan Seighali, via sollicitaties@uaf.nl. Wil je in je sollicitatiebrief aangeven in welk medium je deze vacature hebt opgemerkt? In verband met de planning van de gesprekken vernemen we graag of je vakantieplannen hebt voor augustus 2013.
Kandidaten van niet-Nederlandse afkomst worden nadrukkelijk uitgenodigd te solliciteren.

Solliciteert u niet? Steun dan toch ons werk: rekening 76300