Header

Relatiebeheerder Zuidoost-Azië

Gebruik je kennis en ervaring om ondernemerschap van boeren in Azië te bevorderen

 Meer werk, meer bedrijvigheid, meer inkomsten voor kleine boeren en boerinnen. Dat is waar Agriterra op mikt. Het team lokaal ondernemerschap bevordert ondernemerschap van boeren en boerinnen via de boerenorganisaties ter plaatse. We ondersteunen deze organisaties bij het vormen van boerengroepen waarbinnen leden samenwerken aan productie en vermarkting. Het doel is de lokale boerenbedrijven winstgevend te maken en de zeggenschap van leden te vergroten. 
Onze doelgroep zijn producentenorganisaties van kleinschalige boeren die een overschot produceren waarmee ze de markt op willen. Die boeren moeten vaak het antwoord vinden op een aantal vragen: hoe beantwoord ik aan de marktvraag, hoe krijg ik een betere kwaliteit, hoe kan ik mijn productie verhogen, hoe krijg ik toegang tot verschillende afzetkanalen, hoe krijg ik dit gefinancierd? 
Het team lokaal ondernemerschap adviseert bij bovenstaande vraagstukken. Omdat voor lokale bedrijvigheid goed leiderschap en een gezonde organisatie nodig zijn, investeert het team ook in leiderschaps- en organisatieontwikkeling. Daarbij is er steeds bijzondere aandacht voor vrouwelijke ondernemers. Adviezen van boer tot boer en van boerin tot boerin spelen een belangrijke rol in de begeleiding, training en advisering door dit team. 
Ter ondersteuning van het team lokaal ondernemerschap zoekt Agriterra per 1 september 2013 een 

relatiebeheerder m/v

Standplaats: Arnhem, bereidheid tot reizen 
Fulltime aanstelling (36 uur) voor de duur van 12 maanden met mogelijkheid tot verlenging. 
 FunctieomschrijvingAls relatiebeheerder werk je onder directe verantwoordelijkheid van de manager van het team lokaal ondernemerschap. Je adviseert onze klanten in het verbeteren van hun diensten aan leden met ambities op marktgang en ondernemerschap. Je bent verantwoordelijk voor een resultaatgerichte dienstverlening (advisering en financiering) aan boerenorganisaties, waarbij je het advies afstemt op de vraag van boerenorganisaties en de specifieke doelstellingen van het team. Je mobiliseert hiervoor de inzet van deskundigheid uit Nederlandse landbouworganisaties en -coöperaties en hebt oog voor kansen voor samenwerking met het Nederlandse bedrijfsleven. 
Daarnaast zijn de taken van een relatiebeheerder bij Agriterra de volgende: 
  • Het bevorderen van de onderlinge samenwerking van boerenorganisaties en coöperaties uit ontwikkelingslanden en die tussen organisaties uit ontwikkelde en ontwikkelingslanden, en met kennisnetwerken en derden ten behoeve van economische bedrijvigheid en ondernemerschap.
  • Uitwisseling, begeleiding, coaching, training, advisering, opleiding van leden, medewerkers en bestuurders van de boerenorganisaties en coöperaties bevorderen.
  • Klanten adviseren in hun projectformulering en hun projectaanvragen en rapportages (inhoudelijk en financieel) beoordelen.
  • Eindverantwoordelijk, met ondersteuning van de financieel administratief medewerker, zijn voor de analyse en beoordeling van eindafrekeningen, jaarrekeningen en auditrapporten van klanten.
  • Adviesopdrachten organiseren op basis van vragen van klanten. 
  • Potentiële klanten identificeren.
  • Helpen in de acquisitie van financiers conform het teamplan.
  • Zorgen voor de planning van en verslaglegging over resultaten van projecten en adviseringsactiviteiten. 
  • In samenwerking met de stafeenheid ondersteuning en kwaliteit, voorlichting in Nederland geven over zaken die samenhangen met de activiteiten van zijn/haar klanten en daarmee zorg dragen voor draagvlakverbreding in Nederland.
  • Op actieve wijze bijdragen aan beleidsontwikkeling binnen het team.
  • Zorg dragen voor een up-to-date informatiesysteem voor zijn/haar portfolio, waarmee de relatiebeheerder zijn/haar resultaten kan volgen en evalueren en er lessen uit kan trekken. Daarmee, samen met het team, een bijdrage leveren aan kennismanagement binnen Agriterra.
  • Het ontwikkelen van een bepaald specialisme in zijn/haar adviseringspraktijk met indien gewenst bijbehorende trainingsmodulen en adviesinstrumenten.

Functie-eisen 

  • Heb je een academische opleiding zoals economie, bedrijfskunde, sociale geografie, internationale ontwikkelingsstudies of een internationale landbouwgerelateerde opleiding?
  • Heb je een duidelijke visie op de rol van producentenorganisaties en coöperaties in economische ontwikkeling en het bevorderen van agrarisch ondernemerschap?
  • Heb je ruime ervaring opgedaan binnen boerenorganisaties en/of coöperaties, waarvan minstens vijf jaar in Zuidoost-Azië, waaronder voor langere tijd in China?
  • Ben je bekend met de culturele context en uitdagingen in China en Vietnam, bij voorkeur in relatie tot boerenorganisaties en coöperaties?
  • Heb je aantoonbare ervaring in klantvriendelijke en resultaatgerichte dienstverlening (advisering en financiering)?
  • Ben je communicatief, samenwerkingsgericht, een netwerker en werk je zelfstandig met teamspirit?
  • Heb je een goede beheersing van het Nederlands, Engels en Chinees (Mandarijn)? 
  • Ben je bereid regelmatig te reizen naar Zuidoost-Azië?
  
Als je al deze vragen met 'ja' kunt beantwoorden dan ben jij wellicht de collega die we zoeken! 

Aangeboden

Salarisindicatie: 2911-4455 euro bruto bij een fulltime dienstverband.  

Sollicitatie

Agriterrat.a.v. mevr. Monique Jagt
Postbus 158
6800 AD Arnhem
tel: 0031 (0)26 4455445
e-mail: jagt@agriterra.org 
Informatie over de functie kun je ook inwinnen bij Frank van Dorsten of Marly Boonman via hetzelfde telefoonnummer.Reageer vóór 1 augustus. De eerste sollicitatiegesprekken vinden zeer waarschijnlijk plaats in de eerste week van augustus. Vermeld bij je sollicitatie "relatiebeheerder" en het medium waar je de advertentie aantrof.

Samen sterk voor boerenondernemerschap

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld!