Header

Amnesty International Medewerker Strategische Verkenningen


In verband met de start van een nieuw project zoeken wij per direct een
medewerker Strategische Verkenningen
voor 32 uur per week 
Functie
De medewerker Strategische Verkenningen wordt belast met het voorbereiden en uitvoeren van strategische studies, dat wil zeggen: signaleren, onderzoeken, beschrijven en waarderen van voor AI en AINL relevante internationale en nationale politieke, juridische en maatschappelijke ontwikkelingen en de daaruit voortvloeiende kansen en bedreigingen voor mensenrechten en mensenrechtenorgani­saties, waaronder AI en AINL.
Afdelingsinformatie
De medewerker maakt deel uit van het nieuwe bureau Strategische Verkenningen en rapporteert aan het hoofd van het bureau. Het bureau werkt op basis van het projectplan Strategische Verkenningen 2012 – 2016.
Je werkzaamheden
De projectmedewerker draagt bij aan de uitvoering van het projectplan Strategische Verkenningen 2012 – 2016. Daartoe draag je bij aan het voorbereiden en uitvoeren van onderzoeken; schrijf je rapporten, artikelen, briefing papers, memoranda en adviezen; organiseer je discussies en debat, zowel intern als extern, met het oog op het verkrijgen van inzicht in bovengenoemde ontwikkelingen en de gevolgen voor AI en AINL; draag je inhoudelijk aan discussies en debatten bij; ontwikkel je inhoudelijke en /of methodologische voorstellen voor uitvoering van het projectplan en daarop gebaseerde plannen van aanpak; voer je het secretariaat voor een externe adviesgroep en begeleidingscommissies.  
Je profiel
Je bent een zelfstandige, analytische en conceptuele denker, met kennis van mensenrechten, politiek en/of internationale betrekkingen. Je hebt strategisch inzicht en aantoonbare ervaring met relevant onderzoek of relevante beleidsadvisering. Je gaat methodisch te werk en bent praktisch ingesteld. Overtuigingskracht strekt tot aanbeveling.
Arbeidsvoorwaarden
De aanstelling is in eerste instantie voor bepaalde tijd voor de duur van een jaar voor 32 uur per week. De functie heeft ook daarna een tijdelijk karakter. In 2016 wordt besloten of het project Strategische Verkenningen wordt gecontinueerd. De arbeidsvoorwaardenregeling van Amnesty International is van toepassing. Het salaris bedraagt bij indiensttreding min. € 2.964,75 en max. € 3.607,09 met een maximale uitloop tot € 4.564,11 bruto per maand bij een 40-urige werkweek.
Wij bieden een prettige werksfeer en goede secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een premievrij pensioen.
Sollicitatie
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Lars van Troost (hoofd Bureau Strategische verkenningen), tel. 020-7733666 of 06-14778824.
Je sollicitatiebrief ontvangen wij graag uiterlijk 4 januari 2013 a.s. via het sollicitatieformulier: http://www.amnesty.nl/solliciteren-bij-amnesty.
De kandidaten die uitgenodigd worden ontvangen hierover uiterlijk maandag 14 januari 2013 bericht. De eerste gespreksronde zal plaatvinden op donderdag 24 januari 2013. De tweede ronde op maandag 4 februari 2013 (onder voorbehoud).