Header

Hoofd Politieke Zaken en Persvoorlichting


Amnesty International streeft naar een wereld waarin iedereen alle rechten geniet die zijn vastgelegd in de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens en andere internationale mensenrechteninstrumenten. In navolging van deze visie is het de missie van Amnesty International om onderzoek te doen en actie te voeren gericht op het voorkomen en beëindigen van ernstige schendingen van deze rechten. In Nederland telt de organisatie bijna 300.000 leden en donateurs. Er werken ca. 200 medewerkers waarvan ongeveer tweederde betaald.
Wij zoeken een
Hoofd Politieke Zaken en Persvoorlichting
voor 40 uur per week 
Functie
Als hoofd geef je leiding aan de afdeling Politieke Zaken & Persvoorlichting, onderhoud je samen met senior medewerkers contacten met Nederlandse parlementariërs, ministeries en diplomaten over een breed scala van onderwerpen en treed je naast de directeur en persvoorlichters op als woordvoerder van de Amnesty International (AI). Je werkt nauw samen met collega's in o.a. Amsterdam, Den Haag, Brussel en Londen.
Afdelingsinformatie
De afdeling Politieke Zaken en Persvoorlichting bestaat uit 7 medewerkers onder wie drie senior medewerkers Politieke Zaken die werken op basis van een thematische en geografische portefeuilleverdeling, drie persvoorlichters/woordvoerders en één medewerker in het Haagse Centre for International Justice. Daarnaast zijn er 4 vrijwilligers werkzaam. De afdeling onderhoudt namens AI contacten met politieke instellingen en landelijke media in Nederland, verzorgt woordvoering namens AI en vertegenwoordigt AI bij internationale organisaties in Den Haag, waaronder het Internationaal Strafhof. De standplaats van het afdelingshoofd is Amsterdam.
Je werkzaamheden
  • Leidinggeven aan de afdeling
  • Signaleren, analyseren en adresseren van politieke ontwikkelingen die voor AI van belang zijn
  • Toezien op het tijdig en kwalitatief goed informeren van parlementariërs, ministeries,  diplomaten en media over onderzoeken, standpunten en acties en campagnes van AI
  • Overtuigen en doen overtuigen van politieke beslissers en beïnvloeders van aanbevelingen van AI
  • Optreden als woordvoerder van AI en toezien op tijdige en kwalitatief goede woordvoering namens AI door anderen
  • Mede inhoud geven aan de bijdrage van Amnesty International in het maatschappelijk en politiek debat met betrekking tot mensenrechten
Je profiel
  • Minimaal vijf jaar aantoonbare ervaring met het leidinggeven aan professionals
  • Aantoonbare kennis op academisch niveau van mensenrechten, internationaal recht, internationaal strafrecht en internationale betrekkingen
  • Minimaal vijf jaar aantoonbare ervaring met voor de functie relevante beleidsbeïnvloeding
  • Aantoonbare ervaring met voor de functie relevante mediawoordvoering
  • Snelle denker, vlotte schrijver en een goede spreker, ook in het Engels
  • Flexibel, stressbestendig en een teamspeler
  • Overtuigingskracht
  • Affiniteit met het werk van Amnesty International
Arbeidsvoorwaarden
De aanstelling is voor bepaalde tijd voor de duur van een jaar voor 40 uur per week. Bij ongewijzigde organisatieomstandigheden en goed functioneren bestaat de intentie tot verlenging van het contract voor nogmaals de duur van een jaar alvorens er een contract voor onbepaalde tijd wordt aangeboden. 
De arbeidsvoorwaardenregeling van Amnesty International is van toepassing. Het salaris bedraagt bij indiensttreding min. € 3.154,55 met een maximale uitloop tot € 5.252,21 bruto per maand bij een 40-urige werkweek.
Wij bieden een prettige werksfeer en goede secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een premievrij pensioen.
Sollicitatie
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Wilco de Jonge, Clustermanager Mensenrechtenbeleid, te bereiken via tel. 020-7733543 of e-mail:a.pisters@amnesty.nl
Je sollicitatiebrief ontvangen wij graag uiterlijk donderdag 3 januari 2013 via het sollicitatieformulier: http://www.amnesty.nl/solliciteren-bij-amnesty.
De kandidaten die uitgenodigd worden ontvangen hierover uiterlijk woensdag 16 januari 2013 bericht. De eerste gespreksronde zal plaatvinden op woensdag 23 januari 2013.  De tweede gespreksronde zal plaatsvinden op vrijdag 1 februari 2013. Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.