Header

Pleitbezorger Kinderrechten


UNICEF
UNICEF, de kinderrechtenorganisatie van de Verenigde Naties, is toonaangevend in de strijd voor de rechten van kinderen in de hele wereld. UNICEF werkt enthousiast en voortvarend aan een betere wereld en komt op voor alle kinderen, in ontwikkelingslanden maar ook in de geïndustrialiseerde landen. UNICEF voert praktische, oplossingsgerichte programma’s uit en tegelijkertijd zetten we onze expertise en ons wereldwijde netwerk in om regeringen te beïnvloeden in hun kinderrechtenbeleid.
UNICEF Nederland houdt zich bezig met fondsenwerving voor het werk van de internationale organisatie, met voorlichting, kinderrechteneducatie en met beleidsbeïnvloeding.
UNICEF Nederland hecht veel belang aan pleitbezorging voor rechten van kinderen en hebben daarom behoefte aan een tijdelijke uitbreiding van ons team. Daarom zijn wij op zoek naar een:
Pleitbezorger kinderrechten M/V
               32 uur per week
De functie
UNICEF beschermt de rechten van kinderen wereldwijd, dus ook in Nederland. Dit doet zij onder meer door beleidsbeïnvloeding van het Nederlandse jeugdbeleid als ook het door Nederland gevoerde buitenlandbeleid. De pleitbezorger maakt zich door middel van lobby onder andere sterk voor vreemdelingenkinderen in Nederland, kinderen die slachtoffer zijn van kinderhandel en aandacht voor kinderen in de  mensenrechtenstrategie van de regering. Naast de lobby in Nederland zal de pleitbezorger ook bijdragen aan de lobby op Europees niveau in samenwerking met andere Europese UNICEF kantoren als ook bij het vinden van externe financiële bronnen voor het lobbywerk. De pleitbezorger werkt in nauwe samenwerking met de teamleden van het team Kinderrechten, het team Programma’s  en de afdeling Communicatie, maar ook met andere afdelingen binnen UNICEF Nederland.
Het team
Je komt te werken in het team Kinderrechten. Het team Kinderrechten is onderdeel van de afdeling Kinderrechten en Programma’s. Naast het pleitbezorgende werk beheert deze afdeling de programmaportefeuille van UNICEF Nederland en draagt zorg voor kinderrechteneducatie en jongerenactivatie en -participatie in Nederland.
Wat wordt er van je verwacht?
Als Pleitbezorger Kinderrechten werk je samen met de andere pleitbezorgers aan:
  • Het leveren van een pro-actieve bijdrage aan het ontwikkelen en uitvoeren van lobby op een aantal gebieden m.b.t.  het Verdrag voor de Rechten van het Kind. Voor deze functie gaat het om de terreinen vreemdelingenkinderen, kinderhandel en mensenrechten. Daartoe stel je lobbystrategieën, beleidsnotities en brieven op, en onderhoud je effectieve contacten met politici, beleidsmakers en strategische partners in Nederland en op Europees niveau.
  • Het opbouwen en onderhouden van een netwerk op het gebied van de lobbythema’s waarop je actief bent.
  • Het verkrijgen van financiering voor de lobbyactiviteiten van UNICEF Nederland
  • Je draagt, in afstemming met de afdeling Communicatie  bij aan de positionering en profilering van UNICEF Nederland op het gebied van kinderrechten.
Specifieke functie-eisen:
UNICEF Nederland is op zoek naar een dynamische, flexibele en resultaatgerichte lobbyist/pleitbezorger die een uitstekende vertegenwoordiger van UNICEF is in woord, daad en persoon. We zijn op zoek naar iemand die al een paar jaar actief is op het terrein van lobby, maar die ook nog graag wil leren en zich verder ontwikkelen.  Natuurlijk draag je het werk van UNICEF een warm hart toe.
Hiernaast beschik je over:
  • Universitair werk- en denkniveau; bij voorkeur een juridische opleiding of een opleiding op het gebied van ontwikkelingssamenwerking;
  • (Juridische) kennis over het Verdrag voor de Rechten van het Kind en ontwikkelingssamenwerking;
  • Bij voorkeur kennis van de specifieke thema’s: vreemdelingenkinderen, kinderhandel en mensenrechten
  • 4 tot 6 jaar aantoonbare werkervaring als lobbyist;
  • Een netwerk op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, kinderrechten en politiek;
  • Politiek en strategisch inzicht;
Wat kun je van UNICEF verwachten?
UNICEF biedt een prettige werksfeer en uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. De medewerkers worden opgenomen in het pensioenfonds PFZW.
Je sociale en communicatieve vaardigheden zijn uitstekend en je kunt zowel zelfstandig als in team- en coalitieverband goed functioneren. Daarnaast ben je pro-actief, creatief, overtuigend en ondernemend én heb je interesse in maatschappelijke ontwikkelingen. Je hebt een uitstekende beheersing van het Nederlands en Engels, zowel mondeling als schriftelijk.
Je reactie, waarin je duidelijk aangeeft waarom juist jij een geschikte kandidaat voor deze functie bent, kun je inclusief je CV tot en met uiterlijk 18 november 2012 sturen naar UNICEF Nederland, t.a.v. Madelon Cabooter, Hoofd afdeling Kinderrechten en Programma’s via pleitbezorgerkinderrechten@unicef.nl
Voor aanvullende vragen kunt u op 7 november van 15.00 tot 16.00 uur bellen met Madelon op nummer 070-3339333. 
UNICEF streeft ernaar dat haar medewerkers een afspiegeling zijn van de samenleving en het internationale karakter van de organisatie.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.
Zie ook: www.unicef.nl.