Header

Communicatiemedewerker


Kerk in Actie is op zoek naar
Communicatiemedewerker
Aanstelling: 0,8 - 1 FTE
Ieder mens heeft recht op respect en een menswaardig bestaan, ongeacht geloof, politieke overtuiging, ras, sekse of nationaliteit. Daar werkt Kerk in Actie aan in Nederland en wereldwijd. Kerk in Actie is het (wereld)diaconale en zendingswerk van de Protestantse Kerk in Nederland en de plaatselijke gemeentes. De Protestantse Kerk in Nederland telt 2,1 miljoen leden in 1800 plaatselijke gemeenten. Zij heeft een Dienstenorganisatie met een landelijk kantoor in Utrecht. De primaire taak van de Dienstenorganisatie is de ondersteuning van kerk en gemeenten. Kerk in Actie is en de ambitie is om de zichtbaarheid van en betrokkenheid met Kerk in Actie te versterken.
De unit Marketingcommunicatie is onderdeel van de afdeling Communicatie & Fondsenwerving van ICCO en de Dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk. De unit creëert de verbinding tussen het  internationale programma (in de landen waar we projecten en programma’s hebben) en de doelgroepen van Kerk in Actie, door middel van communicatie. Onze achterban wil weten wat er in de projecten gebeurt en wij willen mensen, overheden, kerkgemeenten en bedrijven door middel van informatie en campagnes bewust maken van het feit dat ons gedrag hier invloed heeft op de positie van de mensen daar.
Wat ga je doen
In deze functie ga je de (marketing)communicatiestrategie verder uitwerken én uitvoeren om onze doelgroepen (kerkelijke gemeentes en particuliere donateurs) steeds beter te betrekken bij het werk van Kerk in Actie. Je zet je o.a. in om de diverse online middelen (website, social media) te verbeteren. Je ontwikkelt, coördineert en voert verder diverse projecten uit op het gebied van communicatie, waarbij vaak ook externe bureaus betrokken zijn. Daarbij bewaak je de bijbehorende budgetten en planning. Regelmatig verzorg je kopij en beeldredactie voor de diverse communicatiemiddelen, online en offline.
Wat vragen wij
Je hebt een HBO- of academisch werk- en denkniveau op het gebied van (marketing)communicatie en al enkele jaren ervaring opgebouwd in je (eerste) baan in de communicatie. Je hebt affiniteit met internationale samenwerking en je vindt het leuk om je blik op de wereld te verruimen. Digitale media hebben je interesse en het schrijven en redigeren van teksten die de doelgroep aanspreken, gaat je gemakkelijk af. Je vindt het leuk om met nieuwe, creatieve ideeën te komen, bent initiatiefrijk, kunt goed plannen en organiseren en doorzetten als het nodig is. Je hebt een hands on mentaliteit, maar denkt vanuit je vakkennis ook kritisch mee als het om strategische vraagstukken gaat.
Voor deze functie is het een voorwaarde dat je meelevend lid bent van een gemeente binnen de Protestantse Kerk.
Wat wij bieden
Een baan in een hardwerkend en gezellig team waar je je kennis en kunde kwijt kunt en waar ruimte is voor nieuwe ideeën en initiatieven. Het gaat om een aanstelling voor één jaar, met de intentie van verlenging. Het salaris is conform de Arbeidsvoorwaardenregeling van de Protestantse Kerk schaal 9 en afhankelijk van relevante werkervaring.
Informatie
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Else Hofland, Manager Marketing en Communicatie. Telefoon 030 692 7931, e-mail E.Hofland@kerkinactie.nl
Reageren
De schriftelijke reactie met CV tot en met 2 januari 2013 sturen per e-mail naarvacatures@pkn.nl.  t.a.v. Ruud de Jong, afdeling HRM, Dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk.