Header

Medewerker Mondiaal Burgerschap


Plan. Girls first
Wereldwijd groeien miljoenen kinderen op in armoede. Ze hebben honger, krijgen geen goede gezondheidszorg en gaan niet naar school. Ontwikkelingsorganisatie Plan zet zich al 75 jaar in voor deze kinderen. In vijftig landen in Azië, Afrika en Latijns-Amerika voert Plan projecten uit om de levenssituatie van kinderen blijvend te verbeteren.
Omdat meisjes wereldwijd systematisch worden achtergesteld en gediscrimineerd, besteedt Plan extra aandacht aan meisjes. Plan wil meisjes dezelfde rechten en kansen geven als jongens.
In Nederland draagt Plan er met 85 medewerkers, ruim 250 vrijwilligers en meer dan 100.000 sponsors aan bij dat kinderen wereldwijd de kansen krijgen die ze verdienen.
Voor onze afdeling Programma Ontwikkeling zijn wij op zoek naar een tijdelijke parttime (32 uur):
Medewerker Mondiaal Burgerschap (m/v)
Voor de duur van 1 december 2012 tot 1 juni 2013
Plaats in de organisatie
Je legt verantwoording af en rapporteert aan het Afdelingshoofd Programma ontwikkeling binnen het cluster Internationale Programma’s.
Doel van de functie
Je creëert (en behoudt) een duurzame, actieve, betrokken achterban in Nederland, met educatie in de ruime zin van het woord als belangrijkste taak. De afdeling richt zich primair op de doelgroepen kinderen en jongeren.
Resultaatgebieden
  • Voorbereiden en coördineren van lopende educatieprojecten gericht op het basisonderwijs en de buitenschoolse opvang, en de daaraan gekoppelde beheersprocessen zoals het schrijven van een projectplan, planning, de monitoring en evaluaties.
  • Acquisitie van basisscholen en BSO’s t.b.v. educatieprojecten.
  • Beheer van relaties met partnerorganisaties en betrokken afdelingen binnen Plan.
  • Borgen van de aansluiting van het cluster Mondiaal Burgerschap met het cluster Education, Ecomic  and Food Security.
  • Ontwikkeling van nieuwe, innovatieve programmalijnen of projecten binnen het cluster Mondiaal Burgerschap met een specifieke focus op jongeren en het thema ‘Youth economic empowerment’.
  • Bijdragen aan beleid ten behoeve van verbetering, verandering, vooruitgang van het educatieve programma van Plan Nederland en de aansluiting daarvan op de belevingswereld van kinderen en jongeren en de inbedding daarvan in het Nederlandse onderwijs.
  • Volgen van trends en ontwikkelingen onder de toegewezen doelgroepen.
  • Bijdragen aan de positionering van Plan als gerespecteerde kinderrechtenorganisatie in de Nederlandse samenleving en in de OS sector.
Functie-eisen
  • Academische of HBO achtergrond.
  • Minimaal 4 jaar werkervaring
  • Kennis van en affiniteit met ontwikkelingssamenwerking
  • Ervaring met projectmatig werken
  • Kennis van en/of affiniteit met kinderrechten
  • Kennis van en ervaring met communicatie gericht op kinderen en jongeren
  • Aantoonbare ervaring met internet en (social) media
  • Ervaring met het schrijven van beleidsplannen
Persoonlijk profiel
Creatief, gestructureerd, flexibel, resultaatgericht, representatief, team player
Competenties
Conceptueel vermogen, besluitvaardigheid, overtuigingskracht, relatiebeheer, projectleiding, planning.
Persoonlijk, verantwoordelijk, samenwerkingsgericht, deskundigheid, gepassioneerd en resultaatgericht.
Interne contacten
Contacten met alle medewerkers van Plan Nederland met in het bijzonder de afdelingen Corporate Communicatie, Internationale Programma's en Marketing & Fondsenwerving.
Externe contacten
Contacten met leveranciers en partnerorganisaties van Plan in Nederland, netwerken betreffende ontwikkelingseducatie en aanverwante terreinen, jongerenorganisaties, mediapartners
Plan biedt
Een functie in een internationale werkomgeving. Je maakt deel uit van een internationale Plan familie. Plan biedt haar werknemers een gedegen arbeidsvoorwaardenpakket met een voor deze functie een salaris van minimaal € 2.400,- en maximaal € 2.900,- voor 35 uur per week, afhankelijk van achtergrond en ervaring. Plan heeft een goede pensioenregeling, 25 vakantiedagen, collectieve ziektekostenverzekering, reiskostenvergoeding en opleidingsmogelijkheden binnen de functie en voor persoonlijke groei.
Ben je geïnteresseerd?
Voor vragen over deze functie kun je terecht bij Jos van Heijningen, Manager Programma Beheer en Ontwikkeling. Stuur je motivatiebrief en CV zo snel mogelijk naarvacatures@plannederland.nl ter attentie van Marion Bouwman. Wij hanteren 30 november 2012 als sluitingsdatum.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Veiligheid van kinderen is voor Plan Nederland essentieel. Plan Nederland accepteert dan ook geen enkele vorm van misbruik. Dit onderwerp komt aan bod in onze wervings- en selectieprocedures.