Header

Persvoorlichter 32 uur per week (eventueel fulltime = 38 uur)


Omdat we er voor elk kind willen zijn, hebben we jouw hulp nodig
In verband met het vertrek van een gewaardeerde collega is UNICEF op zoek naar een persvoorlichter per 1 februari 2013:
Persvoorlichter
32 uur per week (eventueel fulltime = 38 uur)  
Over UNICEF
UNICEF heeft een opdracht: ervoor zorgen dat elk land de rechten van kinderen, die zijn vastgelegd in het Verdrag voor de Rechten van het Kind, respecteert en naleeft. Dit is de mooiste opdracht die je kunt krijgen en die UNICEF samen met regeringen, bedrijven, particulieren en kinderen zelf op de best mogelijke wijze wil vervullen.
De afdeling Communicatie bestaat uit ongeveer 20 communicatieprofessionals (incl. stagiaires) en  is verantwoordelijk voor de afstemming van alle communicatie van UNICEF Nederland, zodanig dat een helder en eenduidig beeld van UNICEF ontstaat bij alle relevante in – en externe doelgroepen en heeft een belangrijke rol in het realiseren van onze organisatiedoelstellingen.
Wat wordt er van je verwacht
Binnen de afdeling Communicatie is de persvoorlichter in de eerste plaats verantwoordelijk voor het stimuleren en creëren van een brede media-aandacht en publiciteit over kinderrechten en het werk van UNICEF, zodanig dat de bekendheid en waardering voor het werk van UNICEF voor kinderen wereldwijd, vergroot wordt. Hiernaast zorgt de persvoorlichter samen met een senior corporate communicatieadviseur/persvoorlichter voor de bewaking en versterking van de imago- en merkpositie van UNICEF en het bijbehorende reputatiemanagement evenals het interne communicatiebeleid.
De persvoorlichter treedt op als woordvoerder over bestaand beleid en werk van UNICEF  Nederland en Internationaal. Hij/zij zoekt actief contact met de media om het werk van UNICEF onder de aandacht te krijgen en adviseert de directie, het MT en de medewerkers bij woordvoering over beleid en werk van UNICEF, bij merk- en imagokwesties en crisiscommunicatie.
De persvoorlichter zoekt en creëert kansen voor publiciteit, verzorgt de nieuwsvoorziening aan media en interne organisatie en schrijft persberichten.
  • Onderzoekt relevant nieuws en actuele ontwikkelingen.
  • Onderzoekt en creëert mediakansen en verzorgt de nieuwsvoorziening.
  • Adviseert over en begeleidt publiciteit rond UNICEF en haar partners
  • Bewaakt het imago van UNICEF.
  • Treedt op als woordvoerder.
  • Onderhoudt contacten met diverse media.
  • Is flexibel en bereid om  7 dagen per week, 24 uur per dag telefonisch bereikbaar te zijn.
Dit vragen we:
  • Je draagt het werk van UNICEF een warm hart toe en voelt je betrokken bij de rechten van kinderen en ontwikkelingssamenwerking.
  • Je bent een inspirerende en leergierige  collega en weet creatief kansen te benutten en signaleren.  
  • Je hebt HBO+ werk- en denkniveau en  hebt 3-6 jaar aantoonbare werkervaring op het gebied van voorlichting en woordvoering. Je hebt bij voorkeur een opleiding journalistiek of communicatie achter de rug en enkele jaren ervaring als persvoorlichter of PR-adviseur. Je bent toe aan een tweede stap in je loopbaan.
  • Je beschikt over kennis en aantoonbare ervaring op het gebied van redactionele en communicatieve vaardigheden, (nieuwe) media, actieve woordvoering en issue- en reputatiemanagement.
  • Je bent een representatieve vertegenwoordiger van UNICEF
  • Je bent assertief en stressbestendig
Dit bieden we jou
UNICEF Nederland heeft een prettige en informele werksfeer, met uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, passend bij de goededoelensector. Door je inzet als medewerker van UNICEF draag je bij aan het realiseren van een beweging voor Kinderrechten, waardoor de rechten van alle kinderen overal ter wereld geborgd kunnen worden.
Meer informatie en reacties
Voor meer informatie kun je op maandag 26 november tussen 14.00-15.00 uur en
vrijdag 30 november tussen 12.00-13.00 uur contact opnemen met Lone Vaerndal, Manager Communicatie, telefoonnummer 070 333 9323.
Je reactie, waarin je duidelijk aangeeft waarom juist jij een geschikte kandidaat voor deze functie bent, kun je inclusief je Curriculum Vitae tot en met uiterlijk 2 december a.s.  mailen naar persvoorlichter@unicef.nl , t.a.v. Lone Vaerndal, Manager Communicatie.
Zie ook: www.unicef.nl.
Onze maatschappij is kleurrijk en UNICEF Nederland is dat ook. UNICEF streeft ernaar dat haar medewerkers een afspiegeling zijn van de samenleving en het internationale karakter van de organisatie.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.