Header

Programme Officer ICT & Media


Voor het Hivos ICT & Media Team zoeken wij per direct een Programme Officer ICT & Media voor 32 uur per week voor bepaalde tijd, in eerste instantie voor de periode van twee jaar.

Waar ligt je verantwoordelijkheid?
Als Programme Officer neem je het initiatief in en draagt actief bij aan het ontwikkelen en schrijven van nieuwe project-  en programmavoorstellen en het werven van fondsen voor het Expression & Engagement programma. Je (re)presenteert Hivos daartoe in relevante fora, bijeenkomsten en samenwerkingsverbanden. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en het beheer van het wereldwijde portfolio van een aantal strategische ICT & Media partners zoals Global Voices, APC, Witness en Twaweza Oost-Afrika.
Je beoordeelt aanvragen van partners, begeleidt en adviseert partners op organisatie- en uitvoeringsaspecten. Je bouwt relaties op en onderhoudt  deze met partners, experts, donoren en andere relevante actoren.
Je draagt zorg voor de administratie, de informatie en de rapportage van programma’s en projecten en draagt bij aan de plannings-,  monitoring- en evaluatie-cyclus van Hivos;
Tenslotte ondersteun je de Senior Adviser ICT & Media in de begeleiding van lopende programma’s.

Wat heb je hiervoor nodig?
Je hebt een relevante opleiding op WO niveau afgerond.
Naast de beschikking over kennis en ervaring op het gebied van ICT & Media (strategie, praktijk en toepassing), in een internationale ontwikkelingscontext, heb je ruime ervaring met fondsenwerving en/of programma ontwikkeling en uitstekende schrijf- en ‘pitch’ vaardigheden in dat kader. Je werkt met een grote mate van zelfstandigheid en samenwerkingsgezindheid;
Je hebt gedegen kennis van en ervaring met projectbeheer en management, inclusief projectadministratie.
We vinden het belangrijk dat je beschikt over uitstekende sociale- en adviserende vaardigheden; Naast het Nederlands beheers je ook de Engelse taal uitstekend. Kennis van de Spaanse taal zien wij als een pre.

Wat krijg je hiervoor?
Een uitdagende functie in een internationaal georiënteerde omgeving waarbij je een bijdrage levert aan actuele ontwikkelingen binnen Ontwikkelingssamenwerking. In het kader van je functie maak je jaarlijks een aantal dienstreizen waarbij je lokale partners en /of regiokantoren bezoekt.
Een aanstelling voor een jaar met de mogelijkheid tot verlenging voor een jaar.
Een bruto salaris van maximaal € 3.716,43 ( schaal11) bij een vierdaagse 32-urige werkweek. Reiskostenvergoeding conform de Hivos Rechtspositieregeling. Opname in het pensioenfonds voor Zorg & Welzzijn (PGGM).
Wat je nog meer wil weten?
Voor meer informatie kun je contact opnemen met de heer Loe Schout, hoofd bureau Culture ICT & Media, telefoon 070- 376 55 00.

Direct reageren?
Stuur dan jouw sollicitatiebrief en CV met code 1210300-24 graag vóór 5 december 2012 naar jobs@hivos.nl. De sollicitatiegesprekken staan gepland voor 12 december a.s.

Het bureau Culture ICT & Media (CIM) voert het Expression & Engagement programma uit en financiert projecten op het gebied van Kunst & Cultuur en ICT & Media.

Het Expression & Engagement programma investeert in vrije uitwisseling van informatie, ruimte voor expressie en actieve burgerparticipatie - essentiële voorwaarden voor een dynamische en democratische maatschappij.  


Hivos
Ontwikkelingsorganisatie Hivos handelt vanuit humanistische waarden. Samen met lokale maatschappelijke organisaties in ontwikkelingslanden werkt Hivos aan een vrije, eerlijke en duurzame wereld. Daarin hebben burgers - vrouwen en mannen - gelijke toegang tot middelen en kansen voor ontwikkeling. Bij Hivos werken in totaal 315 mensen, waarvan 112 op het hoofdkantoor in Den Haag. Hivos heeft regiokantoren in Zimbabwe, Kenia, India, Indonesië, Costa Rica en Bolivia.                                       
Voor meer informatie:  www.hivos.nl