Header

NIMD Programma Manager


Het Netherlands Institute for Multiparty Democracy (NIMD) is een organisatie vanpolitieke partijen in Nederland voor politieke partijen in jonge democratieën. Het NIMD ondersteunt gezamenlijke initiatieven van partijen om het functioneren van de democratie in hun land te verbeteren. Daarnaast helpt het NIMD politieke partijen bij de opbouw van hun organisaties, de ontwikkeling van hun standpunten, en de verbetering van hun relaties met maatschappelijke organisaties en de media.
Het NIMD werd in 2000 opgericht door zeven Nederlandse politieke partijen: VVD, PvdA, CDA, D66, GroenLinks, ChristenUnie en SGP. Het NIMD werkt momenteel samen met meer dan 150 partijen uit meer dan 20 landen in Afrika, Latijns-Amerika, Azië en Oost-Europa.
Ter versterking van het team in Den Haag zoekt het NIMD een:
Programma manager (m/v)
38 uur/week
De Programma manager is integraal verantwoordelijk voor twee of meer NIMD-programma’s en is hiervoor institutioneel aanspreekpunt. Hij/zij is verantwoordelijk voor de gehele programmacyclus, deelt kennis, instrumenten en ervaring teneinde op een efficiënte en effectieve wijze bij te dragen en de resultaten te waarborgen. Hij/zij geeft de partners (partij)politieke en inhoudelijke adviezen binnen het specifieke NIMD-mandaat en draagt op die manier bij aan de institutionele ontwikkeling van politieke partijen en partners.
Taken
  • Beheert meerdere landenprogramma’s, is verantwoordelijk voor de financiële en inhoudelijke verantwoording;
  • Is eerste aanspreekpunt voor partners en/of landenkantoren en voert regelmatig overleg met hen;
  • Analyseert politieke partijsystemen en de capaciteit van de politieke partijen als organisatie, maar ook de drijfveren van politici in relevante programmalanden en weet dit om te zetten in een bruikbaar advies naar de partners;
  • Analyseert het democratiseringsproces aan de hand van politiek, sociaal, en economische aspecten in programma landen;
  • Adviseert en ondersteunt de partner ter bevordering van het interpartij-dialoogproces en verbindt deze met de nationale democratische hervormingsagenda;
  • Inventariseert via zijn/haar netwerk toepasbare expertise binnen politieke partijen in Nederland en de relevante regio, maakt deze actief beschikbaar voor programma’s en draagt bij tot delen van kennis binnen en buiten het NIMD;
Profiel
Academisch werk- en denkniveau, minimaal vijf jaar werkervaring in internationale organisaties en/of in landen in Afrika, Azië en/of Midden-Oosten), aantoonbare ervaring in het beheer van programma’s in internationale context en ervaring in het werken met politieke partijen. Ervaring binnen een politieke partij en/of bezit van een netwerk van Nederlandse politieke partij experts voor inzet in de programma’s, strekt tot de aanbeveling. Uitstekende mondelinge en schriftelijke beheersing van Nederlands, Engels en Frans; kennis van Arabisch is een pre.
Functievereisten
De ideale kandidaat beschikt over een sterk ontwikkeld gevoel voor politieke en interculturele verhoudingen, is diplomatiek en representatief, efficiënt, stressbestendig en flexibel. Heeft ervaring met programma management een gedegen kennis van democratiseringsprocessen, weet uit eigen ervaring hoe politieke partijen functioneren en weet netwerken te bouwen en te onderhouden.
Het betreft vooralsnog een tijdelijke functie tot en met 31 december 2013 voor 38 uur met standplaats Den Haag. De functie wordt uitgevoerd onder leiding van het Hoofd Programma’s.
NIMD biedt een competitief pakket arbeidsvoorwaarden. Het bijbehorende jaarsalaris inclusief vakantiegeld ligt tussen de €36.000 en €57.000.
Nadere informatie
Voor eventuele vragen en/of nadere informatie omtrent deze vacature kunt u telefonisch contact opnemen met de heer P. Gerrits, Hoofd Programma’s, te bereiken via 070-311 54 64.
Schriftelijke reacties dienen uiterlijk 19 november 2011 ontvangen te zijn viarecruitment@nimd.org 
Voor meer informatie over het NIMD: www.nimd.org