Header

Programmaleider Training, Expertise en Communicatie


Gevraagd:
Programmaleider programma Training, Expertise en Communicatie voor 20 uur per week
Affiniteit met drugsbeleid? Enthousiast om harm reduction te promoten door concrete signalen uit de wereld van druggebruikers te vertalen naar de buitenwereld? Ervaring met communicatie als strategie en als middel?
Mainline zoekt per direct een programmaleider voor haar afdeling Training, Expertise en Communicatie.
De Functie
Doel van de afdeling is het vergroten van de kennis en vaardigheden van professionals op het gebied van harm reduction en het uitdragen van Mainline’s expertise: zowel in het werkveld als naar beleidsontwikkelaars. Een expertise die is gegrondvest op de leefwereld van middelengebruikers.
Als programmaleider geef je leiding aan twee projectleiders. Je bent verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van het programma. Ook ben je de gangmaker achter de communicatie van de organisatie, zowel in het opzetten van de strategie als in het uitdragen ervan. Je voert acquisitie, je ontwikkelt ideeën en (nieuwe) samenwerkingsverbanden, stelt projecten op, schrijft voorstellen, stelt budgetten op en behoudt de eindverantwoordelijkheid. Daarnaast verzorg je zowel rapportages als opiniestukken. Kortom, intern vertegenwoordig je het programma; extern ben je verantwoordelijk voor de exposure van de organisatie. Daarnaast heb je zitting in het managementteam, dat onder de verantwoordelijkheid van de directeur de dagelijkse leiding voert.
Wij bieden
- Een open organisatie, fijne werksfeer en jonge, gemotiveerde collega’s;
- Veel ruimte voor eigen initiatief en ontplooiing;
- Flexibele werktijden;
- Een salaris tussen de € 3329 en € 3590 op basis van een 40-urige werkweek,   afhankelijk van je werkervaring;
              - Een contract voor een jaar, met uitzicht op verlenging.
Wij vragen
- Ervaring met het aansturen van programma’s en projecten, liefst op het gebied van de zorg;
- Ervaring met institutionele communicatie en de ontwikkeling van communicatiestrategieën;
              - Een visie op middelengebruik en affiniteit met harm reduction strategieën;
              - Kennis van het werkveld en een netwerk daarin zijn een pre;
- Bij voorkeur ervaring met acquisitie.
Achtergrond
Mainline is en non-profit organisatie die zich richt op het terugdringen van gezondheidsrisico’s bij druggebruikers. Uitgangspunt daarbij is de acceptatie van druggebruik. Direct contact met druggebruikers stelt Mainline in staat nieuwe ontwikkelingen binnen de gebruikerswereld in een vroeg stadium te signaleren.
Deze werkwijze maakt doelgerichte harm reduction mogelijk en leidt – naast gezondheidsvoorlichting - ook tot beleidssignalering, advies, onderzoek, ondersteuning van organisaties en trainingen voor hulpverleners. Ook ondersteunt Mainline buitenlandse harm reduction organisaties en ontwikkelen we partnerschappen in bijvoorbeeld Oost-Europa, Azië en Afrika.
Interesse?
Stuur voor 9 december 2012 een sollicitatiebrief en cv naar Desiree van Dok.d.vandok@mainline.nl Of neem contact op met Hugo van Aalderen. 020 6822660.
Voor meer informatie over Stichting Mainline, zie: www.mainline.nl.