Header

Projectleider/ adviseur De Gezonde Stad


De Gezonde Stad komt voort uit Stichting Milieucentrum Amsterdam. Het is een non-profit katalysator voor duurzame ontwikkeling in de hoofdstad. We streven naar een klimaatneutrale stad met schone lucht en een fantastische groene buitenruimte, binnen dertig jaar. We maken afspraken met bedrijven en instellingen met als doel het aanbod van duurzame producten en diensten in de stad te doen groeien. De Gezonde Stad bestaat uit een team van bevlogen mensen, die een drive hebben Amsterdam werkelijk duurzamer te maken. We zoeken voortdurend projecten die een verbinding maken tussen bewoners en bedrijven. Daarnaast adviseren we de gemeente op het gebied van klimaat, luchtkwaliteit en groen.
De opdracht
De Gezonde Stad zoekt op korte termijn een projectleider/adviseur die ons team komt versterken. De opdracht aan de projectleider/adviseur is het opzetten en uitvoeren van projecten ten aanzien van de verschillende thema’s en het op een effectieve manier volgen en beïnvloeden van het gemeentelijk beleid. Je onderhoudt contact met experts uit het veld, zowel binnen bedrijven als bij bewonersgroepen. Tevens onderhoud je het netwerk van bewonersgroepen van De Gezonde Stad in de regio Amsterdam. Je gebruikt daarbij je kennis van beleidsvorming en van verhoudingen binnen de gemeente en van maatschappelijke ontwikkelingen.
Wij vragen
De Gezonde Stad zoekt een projectleider/adviseur die aantoonbare ervaring heeft met projectmanagement en kennis heeft van gemeentelijke procedures en beleid. Je zoekt makkelijk contact met gemeenteraadsleden, wethouders en relevante ambtenaren. Je bent in staat om een visie op een duurzame stad te formuleren en hiervoor creatieve voorstellen ten aanzien van het beleid te verwoorden.

Wij bieden
Je werkt in een enthousiast team van vijf jonge mensen en een aantal vrijwilligers in het duurzame bedrijvengebouw ‘De Groene Bocht’ aan de Keizersgracht. Het betreft een zelfstandige en verantwoordelijke functie. De aanstelling is in eerste instantie voor een half jaar voor 32 uur per week, met de intentie tot verlenging bij goed functioneren. Het salaris bedraagt tussen de 2.323 en 2.845 euro op basis van een voltijds aanstelling van 38 uur. We hebben uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden en een volledig door de werkgever betaald pensioen.
Procedure
Stuur je cv met motivatie uiterlijk 6 december naar info@degezondestad.org, ter attentie van Jupijn Haffmans. In de daarop volgende week vinden gesprekken plaats met de eerste selectie kandidaten. Het streven is om een contract aan te bieden per 1 februari 2013.