Header

Junior eventmedewerker

Junior eventmedewerker 
(24 uur)
IUCN NL is de Nederlandse tak van de International Union for Conservation of Nature (IUCN), 's werelds oudste en grootste unie van natuurorganisaties. IUCN stelt jaarlijks de Rode Lijst van bedreigde soorten op en heeft als enige natuurbeschermer de status van ambassadeur bij de Verenigde Naties. Binnen de internationale IUCN-koepel is doelstelling van IUCN NL het bewaken, stimuleren en ondersteunen van het behoud, herstel en duurzaam gebruik van ecosystemen en biodiversiteit in Nederland en in zuidelijke landen.
In Nederland telt IUCN 39 lidorganisaties, waaronder Staatsbosbeheer, Natuur-monumenten, Wereld Natuur Fonds, Stichting Natuur & Milieu en Vogelbescherming Nederland. Voor deze leden fungeert IUCN NL als platform. Daarnaast werkt IUCN NL nauw samen met haar netwerk van natuurorganisaties in zuidelijke landen, bedrijven, overheden en wetenschappers. Met deze partners deelt IUCN NL kennis en expertise, voert zij concrete projecten uit en beïnvloedt zij de politieke agenda. Hierbij richt IUCN NL zich op drie thema's: ‘Duurzame, groene economie’, ‘Groene internationale samenwerking’ en ‘Internationale dimensies van het natuurbeleid’.
Ten behoeve van deze thema’s organiseert IUCN NL met grote regelmaat externe evenementen, bijeenkomsten, werkgroepsessies en vergaderingen voor verschillende doelgroepen. In verband met verdere professionalisering en uitbreiding hiervan zijn wij op korte termijn op zoek naar een junior eventmedewerker (24 uur) die de logistieke en organisatorische uitvoering gaat doen. De functie valt onder verantwoording van de manager Leaders for Nature.
Taakomschrijving
Het zwaartepunt van de functie ligt bij de events van Leaders for Nature. Leaders for Nature is het IUCN NL bedrijvennetwerk waarin twintig multinationals en grote Nederlandse bedrijven samenwerken aan de transitie naar een duurzame, groene economie. Door inspiratie, kennis en ondersteuning van concrete projecten stimuleert Leaders for Nature deelnemende bedrijven om de leiding te nemen in deze transitie en natuurlijk kapitaal te integreren in alle facetten van hun bedrijfsvoering.
IUCN NL organiseert diverse events voor young professionals, managers en directeuren van de Leaders for Nature bedrijven. Naast een jaarlijks forum voor 250-400 vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven, worden maandelijks master classes, expert meetings, sessies in de natuur en bedrijfstrainingen verzorgd.
Je werkt aan:
• Het ontwikkelen van het Leaders for Nature Forum (250-400 deelnemers), het Leaders for Nature Forum follow-up event (80-100 deelnemers) en Leaders for Nature Forum closing event (80-100 deelnemers) in overleg met de IUCN NL adviseurs;
• Het organiseren van het Leaders for Nature high-level executive dinner voor CEOs, directeuren en ministers;
• Het organiseren van de Leaders for Nature Academy masterclasses (40-80 deelnemers) in overleg met de inhoudelijk experts;
• Het uitnodigen van bedrijven voor events, nabellen van contacten en het onderhouden van het netwerk;
• Het uitnodigen en briefen van sprekers;
• Het voorbereiden en coördineren van de logistiek van de bijeenkomsten in overleg met de host;
• De organisatie tijdens de bijeenkomsten zelf en delen van resultaten achteraf.
Bij het eventmanagement word je intensief begeleid door de collega’s uit het Leaders for Nature team.
Werkgroep Den Haag
IUCN NL Werkgroep Den Haag is een informeel overleg over vergroening van de economie en nationale en internationale natuurbescherming. In de werkgroep (circa 40 deelnemers) worden onderwerpen besproken die op de huidige Nederlandse politieke agenda en beleidsagenda staan of naar het oordeel van IUCN NL zouden moeten staan.
Tot jouw takenpakket behoort het mede organiseren van vier besloten lunchbijeenkomsten per jaar voor parlementariërs, hun medewerkers en vertegenwoordigers van het bedrijfsleven, ministeries, kennisinstellingen en niet-gouvernementele organisaties (ngo’s). Je stemt hiervoor af met de manager Externe Relaties.
Vereniging van Participanten
In Nederland telt IUCN op dit moment 39 lidorganisaties. Deze leden bestaan uit natuur- en milieuorganisaties, wetenschappelijke instituten die in Nederland gevestigd zijn, en de Nederlandse overheid. De lidorganisaties stemmen viermaal per jaar gezamenlijke belangen af in de Vergadering van Participanten (20-40 deelnemers). Jij organiseert deze bijeenkomsten onder begeleiding van een senior collega.
Functie-eisen
• Minimaal HBO denk- en werkniveau: eventmanagement, hospitality;
• Ervaring in en affiniteit met de duurzaamheidstrategie van bedrijven(multinationals) met betrekking tot vergroening van de economie;
• Ervaring met het organiseren van grote (meer dan 200 deelnemers) evenementen gericht op de private sector;
• Ervaring met het schrijven en redigeren van teksten (uitnodigingen, webteksten, persberichten);
• Ervaring met het onderhouden van website en diverse social media;
• Aantoonbaar zelfstandig en projectmatig kunnen werken;
• Flexibel, initiatiefrijk, teamplayer, nauwkeurig, georganiseerd en met goede communicatieve eigenschappen;
• Affiniteit met visie en missie van IUCN NL;
• Uitstekende schriftelijke en mondelinge beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
• Geen 9-tot-5-mentaliteit.
Wij bieden:
• Een veelzijdige baan bij een internationale, groene netwerkorganisatie;
• Een contract tot 1 januari 2014 met de intentie tot verlenging;
• Salaris en arbeidsvoorwaarden passend bij de functie, opleiding en ervaring;
• Een aangename, groene werkplek op een prachtig stukje in het centrum van Amsterdam.
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Monique de Jong, P&O IUCN NL op monique.dejong@iucn.nl.
Sollicitaties (motivatie en cv) mogen -bij voorkeur per e-mail- vóór 1 juli 2013 worden gestuurd naar:
IUCN NL
t.a.v. Monique de Jong, P&O
vacature@iucn.nl
Plantage Middenlaan 2K
1018 DD  AMSTERDAM
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.