Header

Assistent Controller

UNICEF, de kinderrechtenorganisatie van de Verenigde Naties, is toonaangevend in de strijd voor de rechten van kinderen in de hele wereld. UNICEF werkt enthousiast en voortvarend aan een betere wereld en komt op voor alle kinderen, in ontwikkelingslanden en ook in de geïndustrialiseerde landen. UNICEF voert praktische, oplossingsgerichte programma’s uit en tegelijkertijd zetten we onze expertise en ons wereldwijde netwerk in om regeringen te beïnvloeden in hun kinderrechtenbeleid.
UNICEF Nederland houdt zich bezig met fondsenwerving voor het werk van de internationale organisatie, met voorlichting en met beleidsbeïnvloeding. Naast circa 100 medewerkers, zijn bij de uitvoering ca. 3800 vrijwilligers betrokken.
De afdeling Control en Kwaliteit adviseert en ondersteunt het management bij het plannen van de maatschappelijke en financiële resultaten van de organisatie, het ontwerpen en implementeren van het managementcontrolsysteem en het afleggen van verantwoording.
In verband met het vertrek van een collega zijn wij per 16 september 2013 op zoek naar een
Assistent Controller M/V
Parttime, 32 uur per week  
De functie
De Assistent Controller ondersteunt de Controller bij de uitvoering van de planning- en controlcyclus, en bij alle voorkomende werkzaamheden.
Wat wordt er van je verwacht?
Als Assistent Controller ondersteun je de Controller bij vele uitvoerende taken. Je zorgt voor slimme en betrouwbare hulpmiddelen voor het maken van de begroting, de Balanced Scorecard en risicomonitor, en de nodige rapportages. Je draagt zorg voor de eerstelijns beantwoording van vragen en schakelt de controller in waar dat nodig is. Je ondersteunt de managers bij het opstellen van de begroting en het gebruik van de rapportages. Je zorgt voor de berekening van de bij UNICEF gebruikte ratio’s en andere kengetallen en analyseert deze.
Ook heb je een rol in de externe verantwoording. Je werkt mee aan de jaarrekening en aan de verantwoording naar het CBF (Centraal Bureau Fondsenwerving) en de Nationale Postcode Loterij.
Je werkt mee aan het analyseren en benchmarken van de kosten van teams of activiteiten van UNICEF Nederland.
Je bent enthousiast en gedreven. Je werkt nauwkeurig en controleert de informatie alvorens deze op te leveren. Je werkt planmatig en bent betrouwbaar in je toezeggingen: afspraak is afspraak.
Je hebt plezier in het ondersteunen van niet-financieel geschoolde medewerkers in het gebruik van rapportages en andere financiële instrumenten. Je communiceert helder en duidelijk en met weinig jargon. Je bent goed in om prioriteiten te stellen. Je houdt het hoofd koel als er verschillende vragen tegelijk op je afkomen en je bent duidelijk in wat men van je kan verwachten.
Specifieke functie-eisen:
Je bent een uitstekende vertegenwoordiger van UNICEF Nederland in woord, daad en persoon.
Je draagt het werk van UNICEF een warm hart toe en bent betrokken bij de rechten van kinderen en ontwikkelingssamenwerking.
Je beschikt over een afgeronde HBO- of WO-opleiding (HEAO-BE, SPD, Bedrijfseconomie), bij voorkeur aangevuld met een opleiding voor (assistent) controller.
Je hebt minimaal 3 tot 5 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie. Je hebt een uitstekende kennis van Excel.
Verder heb je   ervaring met het beantwoorden van klantvragen. Ervaring met functioneel beheer strekt tot aanbeveling.
Ten behoeve van de communicatie met UNICEF Internationaal is een goede kennis van het Engels in woord en geschrift vereist.

Wat kun je van UNICEF verwachten?
UNICEF biedt een prettige werksfeer en uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. De medewerkers worden opgenomen in het pensioenfonds PGGM (pensioenfonds Zorg en Welzijn).
Informatie en reactie
Voor meer informatie kun je op maandag 1 juli tussen 14 en 16 uur contact opnemen met Marijke van de Rotte, Controller (070 – 333 93 33).
Je reactie, waarin je duidelijk aangeeft waarom juist jij een geschikte kandidaat voor deze functie bent, kun je inclusief je curriculum vitae tot uiterlijk  10 juli 2013 e-mailen naar assistentcontroller@unicef.nl, t.a.v. Marijke van de Rotte.
De eerste gesprekken voor de vacature van Assistent Controller vinden plaats op 17 en 18 juli 2013, de tweede gesprekken op 23 juli 2013. Wij streven ernaar om de procedure in juli af te ronden.
UNICEF wil ernaar streven dat haar medewerkers een afspiegeling zijn van de samenleving en het internationale karakter van de organisatie.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.
Zie ook: www.unicef.nl.