Header

Projectmedewerker bij een zinvolle jongerenorganisatie

Ben jij afgestudeerd en werkzoekend? Heb je tussen de sollicitaties door nog wel wat tijd over? En wil je relevante werkervaring opdoen bij een professionele jongerenorganisatie? Dan is een WERKERVARINGSPLEK bij Cross Your Borders iets voor jou!
Wat is Cross Your Borders?
Cross Your Borders is een dynamische jongerenorganisatie die meerdaagse, interactieve onderwijsprojecten over mondiale vraagstukken organiseert op meer dan 200 middelbare scholen in heel Nederland. We bieden drie projecten aan: Breaking News (mbo, havo/vwo 3-4), Cross Your Borders (havo/vwo 3-4) en Globaland (vmbo 1-2). Doel van de projecten is leerlingen bewust maken van armoede en onrecht in de wereld en ze enthousiast te maken om hiertegen in actie te komen. De projecten worden uitgevoerd door honderden enthousiaste studenten van roc’s, hogescholen en universiteiten, die dit doen als vrijwilligerswerk naast hun studie of als stage voor hun opleiding.
Werkervaringsplek
Cross Your Borders reist langs scholen in heel Nederland. Per school nemen 3-15 klassen tegelijk deel aan een project. Als “werkplekker” maak je deel uit van een enthousiast team, dat de projecten organiseert en deze samen met de vrijwilligers en stagiaires uitvoert. Na een inwerkperiode, waarin je de projecten leert kennen, groei je uit tot de rechterhand van de projectcoördinator. Je krijgt organiserende taken en coacht (nieuwe) vrijwilligers en stagiaires. Buiten de projecten draai je ook mee in de organisatie. Je kunt zelf aangeven op welke vlakken je ervaring wilt opdoen: promotie richting scholen en studenten, sponsoring, creatieve ontwikkeling van lesmateriaal, enz.
Tijdsbesteding en vergoeding
Minimaal 2 dagen per week. Je kunt op elk moment in het jaar starten. De opzegtermijn is 2 weken. Afhankelijk van de werkdagen ontvang je een kleine financiële vergoeding.
Ben jij degene die we zoeken?
Cross Your Borders zoekt enthousiaste jongeren (18-27 jaar) met een flexibele instelling. We werken immers door heel Nederland, waardoor je soms wat vroeger op moet en wat later thuis bent. Ook woon je in de omgeving van Nijmegen en ben je bij voorkeur in het bezit van een rijbewijs. Je moet het leuk vinden om met jongeren te werken en hen meer te leren over armoede en onrecht in de wereld. Speciale voorkennis over het onderwerp is niet vereist.
Interesse?
Neem contact op met Rosalie van Es via rosalie@crossyourborders.nl of 06-41859384. Op www.crossyourborders.nlwww.breakingnewsproject.nl en www.globaland.nl vind je meer informatie over onze projecten.