Header

Junior Programmamedewerker Franstalig

Stichting Maatwerk bij Terugkeer

Maatwerk bij Terugkeer heeft tot doel  het faciliteren van een humane zelfstandige terugkeer van ex-asielzoekers en ongedocumenteerde migranten naar hun land van herkomst door begeleiding te bieden bij re-integratie. Met haar netwerk van partnerorganisaties in de landen van herkomst, verleent Maatwerk bij Terugkeer assistentie op het gebied van huisvesting, medische (na)zorg, onderwijs, bedrijfsontwikkeling en werkgelegenheid. Het uitgangspunt van Maatwerk is dat ieder individu zelf beslist over terugkeer en over  zijn of haar toekomst. Maatwerk bij Terugkeer is een non-gouvernementele organisatie en maakt deel uit van een Nederlands en een Europees samenwerkingsverband. Maatwerk bij Terugkeer heeft een kantoor in Utrecht waar 14 medewerkers werkzaam zijn.


We zijn op zoek naar een:

Junior programmamedewerker Franstalig (m/v)

24 – 28 uur per week

Onder leiding van de programma verantwoordelijke houdt de junior programmamedewerker zich bezig met de bemiddeling  tussen enerzijds  de "vraag”  van individuele asielzoekers en migranten  t.a.v. terugkeer en anderzijds het  “aanbod”  van ondersteuningsmogelijkheden van lokale partner organisatie in landen van herkomst. Daarnaast verricht de junior programmamedewerker werkzaamheden op het vlak van projectadministratie, ondersteuning bij analyse en beleidsvorming op het bredere gebied van duurzame terugkeer, migratie en ontwikkeling, en andere voorkomende werkzaamheden. Tijdens dienstreizen naar landen van herkomst wordt met partnerorganisaties aan de ondersteuning van terugkeerders gewerkt.   


We vragen:

• Kennis van ontwikkelingssamenwerking op HBO/ WO-niveau
• Kennis van de herkomstlanden van asielzoekers, het Nederlandse asielbeleid en de maatschappelijke organisaties op het gebied van vluchtelingenproblematiek
• Studie of werkervaring in Franstalige landen in het zuiden
• Kennis van projectmanagement en institutionele capaciteitsversterking
• Vloeiend in het Frans, goede uitdrukkingsvaardigheden In het Nederlands en het Engels
• Sociaal vaardig

We bieden:

• Een aanstelling voor 24-28 uur per week, in eerste instantie 8 maanden met eventueel mogelijkheid tot verlenging
• Een afwisselende functie waarbij eigen initiatief wordt gestimuleerd, met mogelijkheid tot groei
• Een open en informele werkomgeving
• Een wereldwijd opererende organisatie
• Goede arbeidsvoorwaarden
.
Je kunt je sollicitatie richten aan recruitment@maatwerkbijterugkeer.nl. onder vermelding van: ‘Sollicitatie Junior Programmamedewerker’, uiterlijk 27 juni 2013. Uitsluitend reacties met CV die voldoen aan de vraag m.b.t. vloeiend Frans, worden in behandleing genomen.

Voor informatie over deze vacature kunt u op 25 juni tussen 15.00 en 17.00 uur contact opnemen met programmaverantwoordelijke Linda Janmaat, tel 030-7551580.
Gesprekken zullen plaatsvinden in de week van 1 juli.