Header

Milieudefensie zoekt een ervaren senior energie campaigner


Ons Team Internationaal voert campagne vóór het verkleinen van de mondiale energie- en klimaat voetafdruk van Nederland en tegen de uitputting van grondstoffen in zuidelijke landen. De nadruk ligt hierbij op de milieu-impact van de fossiele- en mijnbouwindustrie en het gebruik van niet-duurzame biomassa. De campagne spreekt Nederlandse bedrijven aan op hun gedrag en streeft naar wetten die onverantwoord handelen van multinationals tegengaan.Het team is op zoek naar een
ervaren senior energie campaigner  (0,8 fte)

Wat doet een campaigner bij internationaal?  
Als campaigner ben je mede verantwoordelijk voor de uitvoering van diverse projecten op het gebied van energie met een focus op zowel fossiele als biobrandstoffen.  
Samen met de campagneleider en collega's vanuit de disciplines achterban en communicatie ontwikkel je de strategie voor onze campagnes. Je bent dan ook een kei in strategisch denken en weet zowel op lange termijn als op korte termijn welke stappen genomen moeten worden om de milieugevolgen van ons energiegebruik in het buitenland kleiner te maken.

Wie zoeken wij?  
  • Je bent een ervaren campaigner die mensen kan binden aan een inhoudelijk thema en die door de perfecte mix van gedegen onderzoek, media aandacht, actie en (politieke) lobby verandering kan bewerkstelligen.
  • Je kunt een ingewikkeld verhaal voor onze achterban en de buitenwereld aansprekend maken,
  • Je hebt een academische achtergrond en kennis van aan energie gerelateerde thema's en je bent in staat je dossiers snel eigen te maken,
  • Je kunt je zowel mondeling als schriftelijk uitstekend uitdrukken
  • Je hebt aantoonbare ervaring met planmatig werken maar bent ook in staat waar nodig daarvan af te wijken

Wij bieden:  
  • leuke collega's in een betrokken team
  • een informele en idealistische werkomgeving
  • een werkplek in hartje Amsterdam
  • 3 dagen per week een heerlijke biologische lunch tegen een lage prijs

De arbeidsovereenkomst is voor de duur van een jaar.  Het salaris ligt, afhankelijk van je ervaring, tussen € 2.837,-  en € 3.906,- bij een fulltime dienstverband.  

Meer informatie:  
Geert Ritsema, campagneleider Internationaal, tel: 06-218 29 589 of Sandra Ball, manager Campagnes, 06-13895650
Reacties met motivatie vóór 14 mei as. naar solliciteren@milieudefensie.nl onder vermelding van vacature ' Campaigner internationaal'.