Header

Onderzoeker, vacaturenummer 2013-16


Rutgers WPF zet zich in voor de realisatie van seksuele en reproductieve gezondheid en rechten. We doen onderzoek en ontwikkelen voorlichtingsprogramma's op het gebied van seksualiteit. Wij werken voornamelijk in Nederland, Azië en Afrika. Onze organisatie bestaat uit ongeveer 80 medewerkers en ons kantoor staat in Utrecht. Een belangrijk onderdeel van ons werk vindt plaats in Nederland. Wij zijn actief op het terrein van seksuele vorming en seksuele gezondheid. Dit doen we in de domeinen onderwijs, zorg voor kwetsbare groepen, gezondheidszorg. Via websites en brochures informeren we publiek. Daarnaast doen we aan onderzoek en beleidsondersteuning.
Voor de afdeling Nationale Programma’s zoekt Rutgers WPF op korte termijn een
ONDERZOEKER (32-36 uur voor 12 maanden), (vacaturenummer 2013-16)
Meewerkend op diverse projecten
Functie-inhoud
De werkzaamheden zullen bestaan uit de vormgeving en uitvoering van diverse onderzoeksprojecten. De werkzaamheden zijn zeer divers en zullen voor een belangrijk deel uitgevoerd worden binnen ‘Monitoring en registraties’, een kwantitatieve onderzoekslijn die erop gericht is goede cijfers te genereren over de seksuele gezondheid(szorg) in Nederland. Anderzijds zal er gewerkt worden aan onderzoeksactiviteiten die ‘interventiegerelateerd’ zijn. De interventies van RutgersWPF worden voorzien van theoretische onderbouwingen, effectstudies, needsassessments en implementatiestudies. 
Voor alle werkzaamheden geldt dat er een goed contact moet zijn met het veld van de seksuele gezondheidszorg. Netwerkopbouw en onderhoud, inzicht in wat er vanuit de praktijk nodig is en een visie op de seksuele gezondheidszorg zijn belangrijke elementen van het werk.
De communicatie van onderzoeksresultaten naar diverse doelgroepen is cruciaal. We zijn op zoek naar iemand die op verschillende niveaus (schriftelijk en mondeling) kan communiceren over de onderzoeksresultaten: je kunt zelfstandig een wetenschappelijk artikel schrijven, maar ook een factsheet maken waarin onderzoeksgegevens toegankelijk gemaakt worden voor zorgverleners of een presentatie houden voor beleidsmakers, waarmee zij inzicht krijgen in de seksuele gezondheid. 
Taken
Je hoofdtaak is het ontwerpen en uitvoeren van onderzoeksprojecten. Hierbij doorloop je het volledige onderzoeksproject, van voorbereidend literatuuronderzoek tot en met analyses en schriftelijke en mondelinge rapportage. Daarnaast is visieontwikkeling en netwerkonderhoud onderdeel van je werkzaamheden. Je zult in voorkomende gevallen projectleider zijn van de kleinere projecten. 
Functie-eisen
  • Je hebt minimaal 4 jaar relevante werkervaring
  • Je bent academisch geschoold: een sociale, gedrags- of gezondheidswetenschap
  • Je hebt kennis van en affiniteit met het doen van sociaal wetenschappelijk onderzoek en je bent in staat zelfstandig een onderzoeksproject uit te voeren inclusief analyses en rapportage.
  • Je kunt werken met SPSS;
  • Je bent een aantoonbaar goede schrijver; 
  • Je bent een kwantitatief geschoold onderzoeker met de bereidheid om ook een kwalitatieve methode van onderzoek toe te passen;
  • ervaring in markt en behoefteonderzoek is een pre;
  • Je hebt kennis van en/of ervaring met seksuele gezondheid en rechten;
  • Je hebt goede contactuele eigenschappen;
  • Je bent flexibel: je kunt in meerdere projecten tegelijk werkzaam zijn;
  • Je bent een zorgvuldige werker.
Deze eisen zijn harde eisen. De eerste vijf functie-eisen moeten gestaafd worden met bewijs in brief of CV. Alleen dan wordt je sollicitatie in behandeling genomen.
Arbeidsvoorwaarden
Het betreft vooralsnog een jaarcontract. Arbeidsvoorwaarden volgens de CAO-GGZ. De salariëring bedraagt afhankelijk van kennis en ervaring bij een 36-urige werkweek maximaal € 3.268,- bruto per maand (FWG-schaal 55a).
Informatie en sollicitatie
Voor meer informatie over de functie kun je je wenden tot Ciel Wijsen, Manager Onderzoek, bereikbaar via 030 – 2313431 of c.wijsen@rutgerswpf.nl. Kijk ook opwww.rutgerswpf.nl.
De kennismakingsgesprekken staan gepland op 8 april 2013
De gesprekken voor de 2e ronde staan ingepland op 11 april 2013.
Mail je sollicitatiebrief en CV uiterlijk 27 maart 2013, 12:00 uur  naar po@rutgerswpf.nl, t.a.v. mw. C. Wijsen, onder vermelding van het vacaturenummer. Sollicitaties die op  27 maart 2013, na 12:00 uur bij ons binnenkomen, worden niet meer in behandeling genomen.
>>> Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie stellen wij niet op prijs <<<